Uued sündmused

Sündmusi ei ole.

Eesti toidu pidu 30. septembril Tartu Lõunakeskuses

18. september 2017 Kell 10:27

Tule 30. septembril 2017 Tartu Lõunakeskusesse EESTI TOIDU PEOLE!

Sügis on meie toidulaual kõige rikkalikum aeg ja september on Eesti toidu kuu. Suvel päikesest ning vihmast jõudu kogunud viljad on küpsed ja ootavad sahvrisse viimist. Lõunakeskuse Taluturg tähistab saagikoristusaega kohaliku toidu peoga.

Peol tutvustavad ja müüvad oma maitsvat kraami 7 Lõuna-Eesti toidupiirkonna ettevõtjad. Kohal on Peipsimaa, Jõgevamaa, Mulgimaa, Põlvamaa, Setomaa, Võrumaa ja Valgamaa. Taluturu enda tiiva alla mahuvad kaugemalt tulevad tootjad ning toidupakkujad.

Jõgevamaalt osalevad OÜ Leivapuu (käsitööleivad), Jaan Langebraun (mesi ja meetooted), Raudale talu (glögid, põnevad hoidised, mesi ja meetooted); MTÜ Jõgevamaa Maitsed: OÜ Juhus (käsitööõlled), OÜ Meemeistrid (mesi ja meetooted), OleMari talu (kitsepiimatooted ja teesegud), OÜ Teepuu (marineeritud kalatooted, suitsutatud liha ja kala), Sepamäe talu (astelpajutoormahl ja astelpajutooted), OÜ Juulamõis (teesegud jne); Kääpa OTT: Uugi talu (kase-, põdrakanepi- jt siirupid), Tõrukese talu (kitsepiimatooted) ja Karu talu (lihaveisest suitsuvorstid).

Et Jõgevamaal on veelgi toredaid toidutootjaid, valmis selleks ajaks maakonna väiketootjate kataloog. Mõistagi ei ole see lõplik nimekiri, sest toredaid tegijaid, kes oma tooteid juba laiemalt pakuvad, lisandub pidevalt. 

Eesti Põllumajandusmuuseum tutvustab toiduga seonduvaid ajaloohõngulisi tegevusi. Lastele ilusa joonistuse eest preemiaks pannkook moosiga. Meeleolu loovad muusikud Metsavenna talust.

Toidupidu toimub kell 11.00 kuni 16.00 Lõunakeskuse fuajees Taluturu ees. Tooteid saab degusteerida ja kaasa osta, samuti toodetest valmistatud suupisteid.

 

Toidupeo üldinfo: Merle Vall, Taluturu tegevjuht, tel 5566 5131, merle@taluturg.ee.

Jõgevamaa koordinaator: Ülle Jukk, tel 5305 6322, ylle@jogevamaa.com.

Eesti Toidu Pidu toimub Lõunakeskuse, Lõunakeskuse Taluturu ja Lõuna-Eesti toiduvõrgustike koostöös.

Jõgevamaa kohaliku toidu müügiedendustegevusi toetab PRIA lühikeste tarneahelate ja kohalike turgude arendamise programmi kaudu 2016-2018.