Ürituste kokkuvõtted

Rahvusvaheline LEADER-tuur Jõgevamaal

01. september 2016 Kell 14:51

24.-25. augustil korraldas maainfo rahvusvahelise LEADER-laada koostööprojektide ideede ja partnerite leidmiseks. Laadast saab täpsemalt lugeda Maainfo kodulehel: http://www.maainfo.ee/index.php?id=3967&page=3394&. Laada lõppedes startis Jänedalt kuus LEADER-tuuri, millest üks külastas ka Jõgevamaad.

Jõgevamaa tuuri eesmärk oli tutvustada siinseid jahindus- ja kalandustegevusi: külastasime Gustavi jahiseltsi, Trofee jahimaja, Jüri Morozov tutvustas Kuninglikku jahi ja Kalevipoja tegemisi. Teine päev möödus pigem kalanduse tähe all - tutvusime Mustvee sadamaga, Peipsimaa koostegemistega, Jõgevamaa kohaliku toidu projektidega, Kalandus-tegevusgrupi tegemistega, Omedu väikekalasadamaga ja Peipsi järve elu toaga. Reisi lõpetas Maitseelamuste koja poolt pakutud lõuna värskest kalast Kasepää lauluväljakule üles seatud vabaõhurestoranis. Eesti ja Jõgevamaa jahindusest andis ülevaate Margo Tannik Keskkonnaministeeriumist.

Õppereisil osales 16 Soome, Belgia, Läti, Leedu ja Šotimaa LEADER-inimest - nii tegevusgrupi esindajaid kui ministeeriumide töötajaid. Osalejate tagasiside oli väga positiivne ja õppereisiga jäädi väga rahule.