Kalender

Kasepää vald

Liikumisaastal sündinud liikumisüritus

05. august 2014 Kell 03:52

2014. aasta kuulutati Eestis liikumisaastaks. Jõgevamaa sai liikumisaastal juurde ühe toreda liikumisürituse – Kasepää tänavajooksu.

Esimene Kasepää tänavajooks toimus 22. juunil 2014 ning sellel osales 90 jooksuhuvilist, tosin last sealhulgas. Täiskasvanutel oli valida 7 ja 3,5 km distantsi vahel, kusjuures mõlemat joosti samal 3,5 kilomeetrisel ringil, mis kulges mööda Kasepää valla maalilisi Peipsi äärseid ja Peipsi lähedasi teid. Samu distantse võis soovi korral läbida ka kõndides. Kui jooksjatel fikseeriti ka distantsi läbimisaeg, siis kõndijad ja kepikõndijad liikusid lihtsalt liikumislustist. Lastejooksu ring oli 1,2 km pikkune. Stardi- ja finišipaik oli Raja kultuurimaja juures. Jooksu aitasid turvata politseinikud ja abipolitseinikud. Mõned teelõigud tuli jooksu ajaks ka sulgeda, ent sellest oli kohalikke aegsasti teavitatud ning probleeme ja pahameelt ei tekkinud.

Esimese Kasepää tänavajooksu seitsmekilomeetrise põhidistantsi läbis kõige kiiremini, umbes 22 minutiga, Palalt pärit tippkergejõustiklane Allar Lamp. Tema tulemus on orientiiriks järgmistel jooksudel osalejatele.

Kõik jooksjad said raja läbimise eest diplomi, paremad ka medali ja auhinna. Auhinnad olid Peipsi äärele omased: kurgid, suitsulatikad, majutuspaketid, Kalevipoja suveteatris mängitava lavastuse “Lambasööjad” ja Kasepääl toimuvate “Peipsi romantika” kontsertide pääsmed jne.

Nagu osalejatelt tulnud tagasiside näitas, olid valitud distantsid paraja pikkusega ning loomulikult meeldis rahvale ka mõnus Peipsi-äärne keskkond, kus joosti. MTÜd Parim Valik ajendaski Kasepää tänavajooksu korraldama asjaolu, et kultuuriüritusi on Peipsi äärde tekkinud juba piisavalt, spordiüritusi aga veel napib.

Tänavajooksu korralduskulusid aitasid katta täiskasvanud osalejatele kehtestatud stardimaks ja Leader-programmist saadud toetus. Viimane kulus ajavõtu-, sekretariaadi- ja helitehnikateenuse ostmisele, telgi rentimisele ning ürituse reklaamimisele Jõgevamaa Ärilehes ja Postimehes. Auhinnalauda aitasid katta kohalikud ettevõtjad. Ka Kasepää vallaga, mille pinnal jooks toimus, kujunes MTÜl Parim Valik hea koostöö.

Lisaks ajalehtedes avaldatud reklaamile promosid korraldajad Kasepää tänavajooksu Facebook’is ning esimest korda toimunud ürituse kohta oli ligemale sada osalejat tegelikult üsna hea tulemus. Korraldajad said esimese tänavajooksu korralduskogemuse põhjal hea pildi sellest, kuidas jooksuüritust tulevikus paremini teha.