Maakondlikud projektid

Puudega inimeste organisatsioonid said arengukava

31. detsember 2010 Kell 11:04

Jõgevamaa Puuetega Inimeste Koda korraldas Leader-toetuse abil koolituse, mille tulemusena valmis mitme kotta kuuluva puudega inimeste organisatsiooni arengukava.

Jõgevamaa puuetega inimeste organisatsioonid on kümmekond aastat tegutsenud paljuski ühingute juhtide entusiasmile tuginedes ning nende äranägemise järgi. Nüüdseks on Puuetega Inimeste Koja eestvedamisel loodud toimiv meeskond ning ülemaakonnaline koostöövõrgustik.

Selleks, et tagada Puuetega Inimeste Koja liikmesorganisatsioonide pidev areng ning tegevuse ja eesmärkide planeerimine pikema perioodi vältel, vajavad need organisatsioonid oma arengukava. Et tagada kogu valdkonna ühtlustatud areng, peaksid liikmesorganisatsioonide arengukavad olema kooskõlas Puuetega Inimeste Koja arengukavaga.

Just eelpool nimetatud nõuetele vastavat arengukava õpitigi koolitusel koostama. Koolitajateks olid Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse spetsialistid. Koolitusel osalesid Puuetega Inimeste Koja ja liikmesorganisatsioonide aktiivsemad liikmed. Koolituse tegi elulisemaks ja efektiivsemaks asjaolu, et värskelt saadud teadmisi kasutati kohe praktikas, st konkreetse organisatsiooni arengukava koostamisel.

Koolitusprojekt läks ühtekokku maksma 16 380 krooni, sellest 14 700 krooni tuli Leader-programmist. 1 680 krooni suurune omaosalus kaeti omavalitsustelt saadud toetuste, eraannetuste ja teenuste osutamisest saadud raha abil.