Maakondlikud projektid

Jahimehed võõrustasid huvikaaslasi

19. märts 2013 Kell 12:23

Jõgevamaa jahimeestel oli 2012. aasta suvel au võõrustada umbes nelja tuhandet huvikaaslast kogu Eestist: Voore puhkekeskuses toimus 13.-15. juulini Eesti jahimeeste 32. kokkutulek.

 

Jahimehed võtsid Voorel üksteiselt mõõtu üsna mitmel alal: laskmises eri relvaliikidest, kutsemeisterlikkuses, jahisarve puhumises, mälumängus, mitmevõistluses, ulukilihast toitude valmistamises, taidluses, mälumängus ja fotograafias. Toimusid ka arutelu jahinduse tuleviku üle, jahikoerte demonstratsioon, Nikoni fotokoolitus ning vibujahi ja väikekiskjate püüdmise koolitus. Viimaste küttimisele pole senini piisavalt tähelepanu pööratud, mistõttu nende arvukus on hakanud maas pesitsevate lindude ja jäneste populatsiooni oluliselt kahandama.

Kokkutuleku meelelahutuslikus osas esinesid ansamblid Apelsin ja Singer Vinger ning Bonzo. Korraldati ka ekskursioone Jõgevamaa huviväärsetesse paikadesse ning vahetati lihtsalt kogemusi. Et metsloom on ettearvamatu, peab jahimees loomade käitumise kohta käivaid tarkuseivasid koguma terve elu. Üks koht, kus seda teha saab, ongi jahimeeste kokkutulek.

Tänu sellele, et Voore puhkekülas oli kokkutulekulistel kasutada 30 hektari suurune laagriplats, tunti end lahedamalt kui nii mõnelgi varasemal kokkutulekul. Suure platsi haldamiseks ning 4000 inimese heaolu eest hoolitsemiseks oli vaja aga ligemale sajaliikmelist korraldusmeeskonda. Nende majutuskulusid ning kogu puhkekompleksi rendikulusid aitas katta Põltsamaa Jahiseltsi, Kullavere Jahiühistu ja Jõgeva Jahimeeste Ühingu poolt taotletud Leader-toetus. Esimene sai 1567, teine 1045 ja kolmas 1567 eurot. Ühtekokku toetas Leader-programm jahimeeste kokkutuleku korraldamist 4179 euroga. Kokkutuleku kogueelarve kujunes paarkümmend korda suuremaks ning suurema osa sellest summast kattis jahimeeste poolt tasutud osavõtumaks.