Maakondlikud projektid

Jõgevamaa lastel oma laulik

19. märts 2013 Kell 12:30

Paljude Jõgevamaa lasteaedade 2012. aasta suvistel lõpupidudel said kooliminejad kingituseks kaasa vahva lauliku „Muusika teeb lapsele pai”, millesse koondatud oma maakonna autori Aiki Alandi 23 lastelaulu.

 

Vaimastvere Avatud Noortekeskuse noorsootöötaja Aiki Aland on iseendale kitarri saatel esitamiseks ikka laule teinud. Ajapikku sigines nende hulka valik lastepärasemaid lugusid ning Aikil tekkis mõte need raamatuna välja anda. Mõtte aitas teoks teha MTÜ Jõgevamaa Pedagoogide Ühendus ALUS, kes taotles lauliku väljaandmiseks Leader-toetust ning koordineeris koostööd lasteaedadega. Koostöö oli vajalik selleks, et laulik saaks illustreeritud laste joonistustega ning et laulikus sisalduvad laulud saaksid Jõgevamaa eri paikade laste esituses linti lauldud: laulikule otsustati nimelt lisada plaat, millelt laule kuulata, samuti fonogrammidega plaat, mille järgi laule ise laulda.

Aiki Alandi kirjutatud laulud, mis kõnelevad perest, kodust ja kodukandist, aastaaegadest, lindudest-loomadest, kooliminekust, aga ka Jõgevamaale omaselt Kalevipojast, lauldi 23 lasteaia laululaste osalusel linti 2012. aasta aprilli lõpu ja mai alguse viiel päeval Jõgeva kultuurikeskuse helistuudios. Laulud pani noodikirja Indro Hoffmann, salvestas ja töötles Ainar Ojasaar. Fonogrammid tegi Elmet Neumann.

Laulikuid trükiti OÜs Paar 500 eksemplari ning iga projektis osalenud lasteaed sai neid tellida. Kui suurem osa laulikuid kingiti kooliminejatele, siis mõni jäeti ka lasteaiale, et seda muusikatundides kasutada. Lasteaedadelt on tulnud laulikule väga positiivne tagasiside.

Leader-programm toetas lauliku projekti 3640 euroga, projekti kogumaksumuseks kujunes 4117 eurot.