Maakondlikud projektid

Pallimure mõneks ajaks murtud

20. september 2013 Kell 14:15

Pallimänge harrastatakse paljudes Jõgevamaa spordiklubides ning nendest huvitub lai ring huvilisi. Mänguvahendid on kiired kuluma, samas on kvaliteetsete pallide hind päris kõrge, nii et klubidel pole sugugi lihtne pallivarusid pidevalt uuendada.

Maakonna spordiklubidele tuli pallide hankimisel appi Jõgevamaa Spordiliit Kalju. Kaheteistkümnele spordiklubile osteti ühtekokku 74 jalgpalli, 67 võrkpalli ja 68 korvpalli. Soetati ka saalihokipalle. Kõik klubid (välja arvatud Jõgeva ja Põltsamaa linna omad: nemad ei ole Leader-programmi kontekstis abikõlbulikud) said palle tellida nii palju kui neil vaja oli. Mänguvahendid jõudsid kohale 2013. aasta aprillis ja need jagati klubidele välja lepingute alusel.

Mustvee Vene gümnaasiumi spordiklubi, Mustvee-Kasepää spordiklubi ja Mustvee spordiklubi hoiavad oma palle Mustvee spordihoones, Torma spordiklubi Sport Torma spordihoones, spordiklubi Contra Laiuse põhikooli võimlas, Palamuse spordiklubi Palamuse gümnaasiumi võimlas, Pala spordiklubi Pala kooli võimlas, Tabivere rahvaspordiklubi Tabivere gümnaasiumi võimlas, Saare valla kultuuri- ja spordiselts Voore põhikooli võimlas, spordiklubi Tigu Pauastveres, Põltsamaa valla spordiklubi Tervis Adavere põhikooli võimlas ning spordiklubi Illi Vaimastvere kooli võimlas.

Olenevalt kasutusintensiivsusest peaksid pallid vastu pidama üks kuni kolm aastat. Tänu spordiliidu Kalju projektile on klubide pallivajadus mõneks ajaks rahuldatud.

Klubidele pallide soetamisega soovis JSL Kalju luua paremad tingimused võrk-, korv- ja jalgpalli ning saalihoki arendamiseks Jõgevamaal ning aidata kaasa sellele, et maakonna vastavate alade meistrivõistlustel osaleks piisavalt eri piirkondade võistkondi.

Leader-programm toetas Jõgevamaa spordiklubidele pallide ostmist 7390 euroga. Kokku läksid spordivahendid maksma 8219 eurot. Omaosaluse tasus spordiliit Kalju omavahenditest.