Maakondlikud projektid

Jõgevamaa turismiettevõtjad ja giidid said tõhusat koolitust

Jõgevamaa turimiettevõtlust aitasid hiljuti ergutada kaks Leader-programmi toetusel korraldatud koolitust: 2012. aasta novembris toimunud pakettimiskoolitus turismiettevõtjatele ja 2013. aasta jaanuarist aprillini toimunud Jõgevamaa giidide koolitus. Koolitused korraldas Sihtasutus Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus (JAEK).

Orienteerumisega sinasõbraks

Orienteerumine on spordiala, mis mõjub hästi nii inimese füüsilisele kui ka vaimsele tervisele: seda ala harrastades lisandub värskes õhus jooksmisele päris intensiivne mõttetöö. Tuleb kaarti tunda ja leida viis, kuidas vahemaad kontrollpunktide vahel võimalikult kiiresti ja ökonoomselt läbida.

Seeniorid pidutsesid maa ja vee piiril

Kui tavaliselt kipuvad memme-taadi peod olema sellised sündmused, kus esinejad ise on ka publiku eest, siis 2012. aasta 4. augustil Peipsi-äärses Kasepää vallas Tihedal peetud Jõgevamaa memme-taadi suvepidu „Maa ja vesi” tõestas, et seeniortantsijate pidu annab ka nii korraldada, et rahvas seda vaatama tulla tahab. Pealkirja sai pidu toimumiskoha järgi: Tiheda peoplats asub just maa ja vee piiril.

Elektrooniline ajavõtusüsteem lihtsustab rahvaspordiürituste korraldamist

Jõgevamaa spordiliit Kalju soetas endale Leader-toetuse abil elektroonilise ajavõtusüsteemi SPORTident, mis on eelkõige mõeldud orienteerumisürituste tarvis, ent mida saab kasutada ka rahvajooksudel ja -matkadel, kus tulemusi ülitäpselt mõõta pole vaja.

Jõgevamaa sai uue meeneraamatu

2013. aasta veebruaris, Eesti Vabariigi 95. aastapäeva eel toimunud Jõgeva maavanema ja omavalitsuste liidu juhatuse esimehe vastuvõtul jagati tunnustust paljudele Jõgevamaa tublidele inimestele. Peale aumärkide, aukirjade ja muu said nad kingituseks raamatu “Jõgevamaa kihelkonnad”, mis valmis küll juba eelmise aasta lõpus, ent laiema publiku ette jõudis just kõnealusel pidulikul sündmusel.

Mälumäng aitab kontrollida ja suurendada teadmisi Jõgevamaa kohta

Nutikust ja teadmisi nõudvad lauamängud on noorte, aga ka täiskasvanute hulgas väga populaarsed. Jõgevamaalastel on võimalus laua-mälumängu mängides kontrollida ja suurendada oma teadmisi kodumaakonna kohta.

Jõgevamaa lastel oma laulik

Paljude Jõgevamaa lasteaedade 2012. aasta suvistel lõpupidudel said kooliminejad kingituseks kaasa vahva lauliku „Muusika teeb lapsele pai”, millesse koondatud oma maakonna autori Aiki Alandi 23 lastelaulu.

Jahimehed võõrustasid huvikaaslasi

Jõgevamaa jahimeestel oli 2012. aasta suvel au võõrustada umbes nelja tuhandet huvikaaslast kogu Eestist: Voore puhkekeskuses toimus 13.-15. juulini Eesti jahimeeste 32. kokkutulek.

Korralik tribüün aitas saada täiusliku peoelamuse

Jõgeva staadionil peeti 12. juunil 2011 esimest Eesti Naiste Tantsupidu. Kolme peokontserdi pblik sai unustamatu elamuse sellest, kuidas enam kui kolm tuhat tantsijat poeetilisel, aga tükati ka lustakal viisil eesti naise lugu jutustasid.

Jõgevamaa Puuetega Inimeste Koda andis välja ülevaateraamatu

Jõgevamaa Puuetega Inimeste Koda on tegutsenud juba kümme aastat ning selle aja jooksul on koja „katuse” alla koondunud üha uusi puudespetsiifilisi ühinguid. Oma kümnendaks sünnipäevaks andis koda Leader-toetuse abiga välja raamatu „Jõgevamaa Puuetega Inimeste Koda – 10 aastat tegevust“, milles võetakse lühidalt kokku senitehtu ja tutvustatakse põhjalikumalt koja liikmesorganisatsioone.

Puuetega Inimeste Koda kaasajastas oma avalikku internetipunkti

Jõgevamaa Puuetega Inimeste Koda kaasajastas Leader-toetuse abil oma avaliku internetipunkti tehnilist varustust.

Puudega inimeste organisatsioonid said arengukava

Jõgevamaa Puuetega Inimeste Koda korraldas Leader-toetuse abil koolituse, mille tulemusena valmis mitme kotta kuuluva puudega inimeste organisatsiooni arengukava.

Spordikohtunikud pääsevad lageda taeva alt

Jõgevamaa Spordiliit Kalju soetas endale Leader-programmist taotletud toetuse abil mõned spordivõistluste kaasaegsel tasemel läbiviimiseks vajalikud vahendid: täispuhutava telgi ja reklaamseina ning numbrivestid.

Raamatkalender, kultuuri- ja sporditöötajate hea abimees

Jõgevamaa Spordiliit Kalju andis Leader-programmi ja Eesti Kultuurkapitali toetusel välja Jõgevamaa 2010. aasta kultuuri- ja spordisündmusi tutvustava raamatkalendri.

Kalevipoja kolmiküritus on üheks Jõgevamaa visiitkaardiks

Jõgevamaa üheks visiitkaardiks on kujunenud uisu-, rulluisu- ja rattamaratonist koosneva Kalevipoja kolmiküritus. 2009. aastal viidi see läbi Leader-toetuse abil. Seda taotles üks kolmiküituse korraldajaid, Jõgevamaa Spordiliit Kalju uisu- ja rulluisumaratoni ajavõtuteenuse eest tasumiseks ning kõigi kolme maratoni reklaamimiseks.