Kalender

Mustvee linn

Prügila asemele tuleb terviserada

30. aprill 2013 Kell 10:56

Mustvee linna omaaegne prügila suleti aastaid tagasi, kui naabruses Torma valla territooriumil avati suur euronõuetele vastav prügila. Nüüdseks on Mustvee prügila ala, mis kuulub Mustvee linnale, nõuetekohaselt kaetud ja haljastatud ning seda, et kõnealusesse paika kunagi prügi veeti, mäletavad ainult kohalikud. Spordiklubi Mustvee on nõuks võtnud paigale veelgi positiivsema tähenduse anda ja kavatseb sinna välja ehitada terviseraja. Vastav projekt on juba valmis.

 

1,1 km pikkuse valgustatud terviseraja projekt telliti SKA Inseneribüroolt. Talvel sobib rada suusatamiseks, soojemal ajal jooksmiseks, kepikõnniks ja lihtsalt jalutamiseks. Rajale on kavandatud sildu, istumiskohti ja ka väike puhkeala.

Mustvees on sportimisvõimalused päris head: spordihoones käivad võrkpalli- ja saalihokitreeningud ning noored kasutavad pallimängudeks päris aktiivselt linna rajatud mini-areenat. Neile, kellele organiseeritud ja kollektiivsed sportimisvormid mingil põhjusel ei sobi, pakub aga häid võimalusi just kavandatav terviserada. Selle plussideks on lähedus kesklinnale (endine prügilaala asub vaid kilomeetri kaugusel kesklinnast) ja turvalisus: linnatänaval või maanteel joostes või kepikõndi harrastades on eriti pimedal ajal oht liiklusõnnetusse sattuda.

Terviseraja ja välisvalgustuse projekteerimisele kulus ühtekokku 2684 eurot, sellest 2416 eurot saadi toetusena Leader-programmist. Kui spordiklubi suudab hankida mõnest fondist ka terviseraja ehitusraha, saab projekti käiku anda.