Kalender

Uued sündmused

Sündmusi ei ole.

Põltsamaa vald

Elektrigeneraatori ja võsalõikaja ostmine

06. august 2013 Kell 07:25

Kamari Haridusseltsi paljude ettevõtmiste hulka kuulub ka igasuvise veetralli korraldamine Kamari järve ääres. Tänapäeval suuremat üritust ilma heli- ja muu tehnikata ei korralda. Tehniliste vahendite toitmiseks on vaja elektrit, aga rannaala on sellega kehvasti varustatud. Selleks, et veetralli ajal elektrit kõigile tarbijatele, ka helitehnikale jätkuks, ostis Kamari Haridusselts Leader-programmi toetusel elektrigeneraatori. Generaatori tarnis OÜ Avovil ja esimest korda kasutati seda 2013. aasta veetralli ajal.

 

Veetrallid käivitati 2011. aastal selleks, et propageerida rahva hulgas Kamari vastvalminud rannaala. Nüüdseks on ettevõtmine leidnud kindla koha piirkonna kultuurikalendris ning muutunud rahvarohkeks pereürituseks, millel osaleb umbes poolteist tuhat inimest. Mõned neist tulevad kohale isegi piiri tagant.

Eelkõige Kamari veetrallide jaoks ostetud generaatorit saavad Kamari Haridusseltsilt laenata ka teised piirkonna ürituste korraldajad.

Lisaks elektrigeneraatorile soetas Kamari Haridusselts endale 2013. aastal võsalõikaja koos sellega töötamiseks vajaliku turvavarustusega. Võsalõikajat läheb seltsil vaja selleks, et hooldada seltsimaja kinnistut, terviserada ja järve ümbrust. Kamari kunagisest koolimajast ümber ehitatud heas korras seltsimajas toimuvad kamarilaste enda mitmesugused üritused ja seda renditakse välja ka teistele inimestele või organisatsioonidele mitmesuguste sündmuste tarvis. Seega peab kena olema mitte ainult hoone, vaid ka selle ümbrus.

Terviseraja on Kamari haridusselts rajanud Põltsamaa vallalt rendile võetud umbes 4 ha suurusele metsamaa tükile ning selleks, et külarahvas ja kaugemalt tulnudki rada kasutada saaksid, tuleb sedagi pidevalt hooldada. Ka Kamari järve äär pakub oma rahvale ja külalistele puhkealana rõõmu vaid hooldatuna.

Nii generaator, võsalõikaja kui ka muu seltsile kuuluv tehnika on hoiul seltsimajas ning nende eest vastutab maja perenaine. Töötavad võsalõikajaga paar kindlat inimest, kes masina „hingeelu” hästi tunnevad. Võsalõikajat saab seltsilt ka laenutada.

Generaatori ja võsalõikaja ostmiseks sai Kamari Haridusselts Leader-programmist 1959 eurot toetust. Kokku maksid generaator ja võsalõikaja koos turvavarustusega 2177 eurot (generaator 1197 ja võsalõikaja 980). 218 euro suuruse omaosaluse kattis selts omavahenditest.