Kalender

Uued sündmused

Sündmusi ei ole.

Põltsamaa vald

Kamarilased kutsuvad igal aastal veetrallile

20. september 2013 Kell 14:17

Kamari paisjärvel ja selle ääres on Kamari Haridusseltsi eestvõttel ja Leader-programmi toetusel juba kolmel suvel (2011., 2012. ja 2013. a) rahvarohket veetralli peetud. Üritus algab hommikuse kalapüügivõistlusega, kahel viimasel aastal on võisteldud ka üle järve ujumises. 2013. aastal said aga veetralli ajal teoks Eesti meistrivõistlused rannamaadluses. Lõbusat elevust on sündmusele alati toonud isetehtud veesõidukite võistlus, mille võitja selgitamisel võetakse arvesse mitte ainult sõiduki kiirust, vaid ka veel püsivust, välimust ja tehnilist teostust. Veel on rahval tralli ajal võimalus lustida mitmesugustel maapealsetel ja veeatraktsioonidel. Suurem osa atraktsioone renditakse OÜlt Tegevus (kaatrid, nende järel veetavad „banaan” ja tuub wakeboard, täispuhutavad pallid, kajakid, süstad, tavaline ja veebatuut). OÜ Roostik pakub võimalust sõita Krõõda nime kandva ujuvsaunaga ning käiku lähevad ka haridusseltsi enda vesijalgrattad.

 

Aja jooksul on veetrallidel tutvustatud ka veeohutusvõtteid, demonstreeritud rallikrossimasinat ja korraldatud ühislaulmist. 2013. aasta veetralli publik sai aga tervitada I Põltsamaa jõe maratonil osalejaid: maraton toimus veetralliga samal päeval ning selle finišipaigaks oli Kamari järve kallas.

Ansamblitest on veetrallil esinenud Mama, Vana Kallim ja Viiser, päevajuhtideks on olnud Margus Kastor ja Valdi Reinas.

Kamari paisjärve äärne rannaala sai korda 2010. aasta lõpus ning esimese, 2011. aasta veetralli korraldamise eesmärgiks oligi teadvustada piirkonna elanikele sellise toreda paiga olemasolu. Nüüdseks on sündmus leidnud kindla koha Põltsamaa valla kultuurikalendris ning korraldajad on seadnud endale sihiks pakkuda piirkonna peredele meeldivat puhkepäeva järve ääres, kusjuures vägagi taskukohaselt. Sissepääsuks tuleb loovutada vaid üks euro, atraktsioonid on enamasti tasuta.

Veetralli publiku arv küünib juba tublisti üle tuhande inimese, kusjuures kohale tullakse ka kaugematest Eesti paikadest ja piiri tagantki. Üle 1600 inimese tegelikult sellele platsile ei mahugi, nii et osalejate arvu kasvatamisest korraldajad huvitatud pole, küll aga loodetakse tulevikus suurendada atraktsioonide valikut ja meelitada kohale ETV saade „Lauluga maale”.

2011., 2012. ja 2013. aasta veetralli korraldamiseks sai Kamari Haridusselts Leader-programmist vastavalt 5119, 6391 ja 6391 (kokku 17 901) eurot. Üle poole sellest rahast on kulunud atraktsioonide rendile, ülejäänu ansamblile tasumiseks, ohutuse tagamiseks, helitehnika laenutamiseks ja järvel õhtuse tuledemängu korraldamiseks. Omaosaluse projektides on haridusselts katnud piletitulust. Põltsamaa vallavalitsus on ettevõtmist toetanud prügi kogumise ja äraveo korraldamise ning auhindadega.

Kamari Haridusselts sai 2013. aasta Leader’i taotlusvoorus raha ka 2014. aasta veetralli korraldamiseks (6391 eurot), nii et sündmus leiab kindlasti aset ka nimetatud aastal.