Tabivere vald

Mitmekesine koolitusprogramm laiendas silmaringi

31. detsember 2010 Kell 11:10

Tabivere noorteühing pakkus 2010. aasta jooksul kodukandi rahvale võimaluse täiendada oma teadmisi ja oskusi käsitöö, inglise keele ning valgus- ja helitehnika alal. Korraldati ka mõned kultuurikohviku sarja kuuluvad teemaõhtud.

Märtsist oktoobrini rahvamaja ruumides toimunud käsitöökoolitustel õpiti näiteks viltimistehnikas susse, ehtekarpi ja helkurit tegema, omandati uuemaid heegeldusvõtteid jne. Enam-vähem sama seltskond, kes lõi kaasa käsitöökoolitustel, käis ka inglise keele tundides.

Heli- ja valgustehnika alasele koolitusele kogunes aga hoopis teine seltskond: noorem ja enamasti meessoo esindajatest koosnev. Õppevahenditena kasutati Tabivere rahvamaja heli- ja valgustehnikat, koolitajateks olid Imre Mihhailov ja Martin Makarevitš.

Koolituspäevi kogunes ühtekokku kakskümmend ning neil osales peale Tabivere valla inimeste ka Jõgevalt, Palamuselt ja Kaareperest pärit asjahuvilisi. Koolitused olid osalejatele tasuta.

Sama projekti raames käivitati ka kultuurikohvik ehk huvitava külalisega teemaõhtute sari. Kahe esimese õhtu külalisteks olid laulja, kontratenor Ivo Posti ning külaelu edendaja ja tervisliku elulaadi propageerija Irje Karjus, keda tuntakse ka Metsamoori nime all. Paraku jäi kultuurikohviku sari n-ö inimressursi nappuse tõttu soiku.

Käsitöö-, keele- ja tehnikakoolitusi ning kultuurikohvikut hõlmava projekti kogumaksumus oli 100 000 krooni, sellest 70 000 krooni tuli toetusena Leader-programmist ja ülejäänu lisas noorteühing omaosalusena. Leader-toetuse eest soetati muu hulgas õppematerjali ning muretseti koolituste läbiviimiseks vajalikud tehnilised vahendid, nagu dataprojektor, ekraan ja laserprinter.

Koolituste sari aitas laiendada valla inimeste silmaringi ning kasvatada nende teadmisi inglise keele ja käsitöötehnikate alal. Eesti kontekstis üsna pretsedenditu heli- ja valgustehnika koolitus võimaldas otstarbekalt ära kasutada Tabivere rahvamajas olemas olevat tehnilist ressurssi.