Kalender

Tabivere vald

Tabivere noorteühing remontis tuuliku

31. detsember 2010 Kell 11:10

Tabivere noorteühing tegi Leader-toetuse abil remondi Tabivere tuulikus. Ehitis kuulub Tabivere vallale, ent vald on andnud selle noorteühingu käsutusse ja seal tegutses veel mõni aeg tagasi avatud noortekeskus.

Remondi vajaduse tingis tuuliku kehv seisukord: ehitise seintest oli maakive nii palju välja kukkunud, et ühes kohas haigutas seina sees suisa auk. Tuuliku väliste korrastustööde käigus parandati auk ja kohendati ka uste-akende ümbrust. Sisetöid tehti tuuliku esimesel ja teisel korrusel: esimesel said uue viimistluse sein ja lagi, teisel sein, lagi ja põrand. Tehti veel väiksemaid remonditöid ning uuendati elektri- ja küttesüsteemi. Kui senini köeti tuulikut keskkütte abil, siis remondi käigus paigaldati sinna õhksoojuspump.

Remonditööd teostas 2009. aasta lõpus ja 2010. aasta alguses OÜ Äksi Puhkemaja ehitusosakond ning Leader-programm toetas neid 750 000 krooniga. Sellele lisas noorteühing omaosaluse.

Tabivere tuulik on avalikus kasutuses. Ehkki noorsootöötaja puudumise tõttu pole see hetkel pidevalt noortekeskusena avatud, on seal ka tulevikus plaanis noorteüritusi korraldada. Pidudeks ja muudeks ettevõtmisteks on tuuliku ruume võimalik noorteühingult üürida ka kõigil teistel.