Tabivere vald

Veesõidukid laiendavad Äksi puhkemaja klientide valikuid

19. märts 2013 Kell 12:32

OÜ Äksi Puhkemaja soetas 2011. aastal Leader-toetuse abil valiku veesõidukeid. Tänu neile on puhkemaja külastajatel nüüd mitmekesisemad võimalused oma vaba aega veeta.

 

Puhkemajale osteti kaks vesijalgratast, neli sõudepaati, kolm kanuud ja kaks surfbike’i, samuti 15 päästevesti veel sõitjate ohutuse tagamiseks. Varustus osteti mitmest erinevast firmast. Päästevestid, paadid ja kanuud on Eestis toodetud, vesijalgrattad ja surfbike’id on välismaised.

Veesõidukid soetati selleks, et laiendada puhkemaja külastajatele pakutavate lisateenuste hulka ja pakkuda puhkajatele võimalust valida suurema hulga tegevuste vahel. Sedasorti lisateenustel on puhkajate silmis suur väärtus. Paljud inimesed just selleks Äksi puhkemajja tulevadki, et Saadjärvele kalale või ujuma minna. Saadjärv, nagu teised ümberkaudsed Vooremaa järvedki, on ju oma ilu poolest tuntud.

Äksi puhkemaja on tegutsenud juba 1991. aasta kevadest ehk üle 20 aasta ning majutust pakutakse seal aastas umbes 4000 inimesele. Majutusteenuse kasutajate enamiku moodustavad puhkemajas või ümbruskonnas toimuvatel üritustel osalejad. Ööbimiste arv kasvas hüppeliselt pärast seda, kui Äksi Tartu valla poolses osas avati Jääaja keskus.

Veesõidukeid ja turvavarustust ostis OÜ Äksi Puhkemaja ühtekokku 11 572 euro eest. Leader-toetus kattis sellest summast 6943 euro suuruse osa.