Torma vald

Torma spordihoonesse loodi võimalus treeninglaagreid korraldada

05. jaanuar 2011 Kell 10:04

Spordiklubi Torma Sport soetas Leader-toetuse abil narid, voodid ja vedrumadratsid, mis võimaldavad kohalikus spordihoones nüüd ka öömaja pakkuda. Tänu sellele saab spordihoones nüüd treeninglaagreid korraldada.

15 kahekorruselist narivoodit ja kaks tavalist voodit soetati soodsa hinna eest Avinurmes tegutsevast osaühingust Nexus, vedrumadratsid nende tarvis osteti Kamaris tegutsevast OÜst Vilbel. Lisaks naridele, vooditele ja madratsitele osteti ka vajalik kogus voodipesu.

Magamisasemed paigutati spordihoone rõdu kõrval asuvasse aeroobikasaali, mille kasutusgraafik ei ole väga tihe. Nii polnud 32 inimesele ööbimisvõimaluse loomiseks vaja teha ka mingeid ümberehitusi.

Magamisvarustus soetati 2010 juulis ja esimesed treeninglaagrid said Torma spordihoones teoks juba samal suvel. Varem takistaski nende korraldamist ööbimisvõimaluse puudumine: majutusasutusi Torma vallas ju õieti polegi. Esimesed treeninglaagris toimusid noortele korvpalluritele. Noorsportlasi laagrite korraldamise võimaluste loomisel sihtgrupina silmas peetigi, sest olmetingimused on lihtsad ja teenus vastavalt sellele taskukohane. Toitlustada saab laagrilisi spordihoone kõrval asuva Torma põhikooli sööklas: sealsed töötajad on vajaduse korral alati valmis lisatööd tegema.

Spordiklubil Torma Sport on plaanis sihipäraselt kontakte otsida, et Torma spordihoones treeninglaagri korraldamisest huvitatuid leida. 2011. aasta suvel on sinna peale sportlaste laagrisse oodata ka rahvatantsijaid.

32 inimesele ööbimisvarustuse muretsemiseks kulus ligikaudu 70 000 krooni. Sellest 59 130 krooni tuli Leader-programmist ning ülejäänu kattis spordiklubi ise omaosalusena.