Kalender

Päevakorralised

Eesti Toidu Pidu 6. oktoobril Tartu Lõunakeskuses

03. oktoober 2018 Kell 11:00

Tule 6. oktoobril 2018 Tartu Lõunakeskusesse EESTI TOIDU PEOLE!

Sügis on meie toidulaual kõige rikkalikum aeg. Suvel päikesest ning vihmast jõudu kogunud viljad on küpsed ja ootavad sahvrisse viimist. Lõunakeskuse Taluturg tähistab saagikoristusaega kohaliku toidu peoga.

Peol tutvustavad ja müüvad oma maitsvat kraami 7 Lõuna-Eesti toidupiirkonna ettevõtjad. Kohal on Peipsimaa, Jõgevamaa, Mulgimaa, Põlvamaa, Setomaa, Võrumaa ja Valgamaa. Taluturu enda tiiva alla mahuvad kaugemalt tulevad tootjad ning toidupakkujad.

Jõgevamaalt osalevad Jaan Langebraun (mesi ja meetooted), Juhus OÜ (käsitööõlled), Karu talu (lihaveisest suitsuvorstid), Meemeistrid OÜ (mesi ja meetooted), Mõts ja Mesi (mesi), OleMari talu (kitsepiimatooted ja teesegud), Rosiine leivad (käsitööleivad), Sepamäe talu (astelpajutoormahl ja astelpajutooted), Teearu talu (marineeritud kalatooted, suitsutatud liha ja kala), Tõrukese talu (kitsepiimatooted) ja Uugi talu (kase-, põdrakanepi- jt siirupid).

Terve nädala jooksul tutvustatakse üritust Ring FM raadios hommikul pärast kella 9.00 uudiseid. Teisipäeva hommikul tutvustatakse Jõgevamaa toiduvõrgustikku. Igal päeval loositakse raadiokuulajate vahel välja temaatiline toidu kinkekott, mille saab õnnelik võitja laupäeval kohapealt kätte. 

Päeva juhib Robert Rool, peo meeleolu loob Marko Matvere ning Väikeste Lõõtspillide Ühing. Lastele toimub põnev meisterdamise töötuba ning kõik meisterdajad saavad Taluturult TASUTA PANNKOOGI MOOSIGA!

Toidupidu toimub kell 11.00 kuni 16.00 Lõunakeskuse fuajees Taluturu ees. Tegelikult on terve Lõunakeskus sel päeval toiduga täidetud, keskmise sissepääsu alal toimub samal ajal sügislaat.