Uued sündmused

Sündmusi ei ole.

Päevakorralised

Jõgevamaa Koostöökoda viib ellu Lühikeste tarneahelate projekti 2020-2022

16. aprill 2020 Kell 12:08

Jõgevamaa Koostöökoda viib aastatel 2020-2022 ellu MAK 2014-2020 toetuse meetme 16.4 Lühikeste tarneahelate projekti. 

Projekti eesmärk on müügiedendustegevuste kaudu kasvatada teadmist Jõgevamaa toidutootjatest ja siin pakutavast. Kui seni on käidud oma tooteid tutvustamas laatadel ja festivalidel peamiselt Jõgevamaal, siis nüüd on soov haarata kaugemaid toiduhuvilisi ja võtta suund muuhulgas ka Põhja-Eestile. Touresti messil olev Eesti toidutee ala on hea võimalus maakondade või täna pigem piirkondade toidu ja toidukultuuri tutvustamiseks, Tallinna merepäevad aga võimalus jääda silma ka pealinna külastavatele turistidele. Hauka laat on aga Lõuna-Eesti aasta tippsündmusi. Maamess on koht, kus tutvustada uusi tooteid ning toidusündmusi. See tingib ka vajaduse autohaagise soetamiseks, kuna lihtsustab ürituseks vajaliku inventari transporti. Projekti lõpus antakse välja kaasajastatud piirkonna tootjate kataloog nii eesti kui inglise keeles, et kinnistada klientide ostukogemust ja tutvustada tootjaid ka edaspidi. 


Projektiga on võimalik anda lisaimpulss Jõgevamaa Koostöökoja arengustrateegias kohaliku toidu kui ühe võtmevaldkonna arendamisele. Põhisuunad on suurendada toidutootjate võrgustikku; arendada ettevõtjate omavahelist koostööd ja teha tootearendust koostöövõrgustiku toel; koolitada ja laiendada silmaringi kaugemate kogemustega tutvumiseks enesearengu eesmärgil; teavitada avalikkust piirkonna toidust läbi trükiste, trüki- ja sotsiaalmeedia; esitleda Jõgevamaa toitu ka oma tegevuspiirkonnast kaugemal.


Selliste tegevuste kaugem eesmärk on aidata soodustada ettevõtluse edendamist maapiirkonnas, luua lisandväärtust nii olemasolevatele töökohtadele kui luua uusi kahaneva rahvastikuga piirkonnas. 

 

Projektiga toetatakse järgmisi asjade ostu- ja müügiedendustegevusi:

1) auto järelhaagise soetamine (2020), 

2) osalemine Touresti turismimessil Eesti Toidutee alal Jõgevamaa kui toidupiirkonnana (2020-2022),

3) osalemine Tallinna Merepäevadel Jõgevamaa toidutootjate telgiga (2020-2022),

4) osalemine Hauka laadal Jõgevamaa toidutootjate telgiga (2020-2022),

5) osalemine Maamessil Jõgevamaa stendiga toiduhallis (2021 ja 2022),

6) toidutootjaid tutvustava trükise koostamine ja väljaandmine (2022).

 

Projekti kogumaksumus on 36721,50 eurot ja sellest toetuse summa 32697,00 eurot.