Uued sündmused

Sündmusi ei ole.

Jõgevamaa kohalik toit

Jõgevamaa toit Rääbisefestivalil ja Wähja Festivalil

10. juuli 2020 Kell 11:23

18. juuli toimub Kasepääl II Rääbisefestival ja 8. augustil Ao külas I Wähja Festival.

Peipsi rääbis oli vahepeal peaaegu varjusurmas ehk kalapopulatsiooni väiksuse tõttu polnud võimalik püüda. Siiski on paaril viimasel aastal olnud võimalik püüda rohkem kala ja seetõttu korraldab Peipsimaa Kogukonnaköök festivali selleks, et tutvustada seda kala uuesti, mis temast teha ning seda kõike saadab mõnus kohaliku toidu laat, kus müüjad peamisel ümbruskonnast. Jõgevamaa toiduvõrgustikust osalevad festivalil Teearu talu, Jaan Langebraun, Tõrukese talu, Sepamäe talu, Meemeistrid, Siiraku talu, Juhuse pruulikoda ja Uugi talu. 

Vähipüük olnud ammustel aegadel traditsiooniline suvine ajaviide. Tänapäeval on looduslikku vähki jäänud aga väga väheks ja kasvandusteski on teda keeruline kasvatada. Et vähipüüki ja sellega seonduvat mitte päris ära unustada, kutsutakse Rakke kalaspordi klubi poolt ellu Wähja Festival. Festivali üheks osaks oleval kohaliku toidu laadal osalevad korraldajate kutsel ka Jõgevamaa toiduvõrgustiku ettevõtjad. Oma letid seavad üles Teearu talu, Sepamäe talu, Meemeistrid, OleMari talu ja Uugi talu. 

Jõgevamaa ettevõtete osalemist ERMi jõuluaadal  toetas PRIA lühikeste tarneahelate ja kohalike turgude arendamise programmi kaudu 2020-2022 (Jõgevamaa kohaliku toidu müügiedendustegevused).