Uued sündmused

Sündmusi ei ole.

Jõgevamaa kohalik toit

Lõuna-Eesti maitsete nädal "Metsast taldrikule" 5.-15 novembril 2020

22. oktoober 2020 Kell 11:32

Ligi 60 söögkohta üle kogu Lõuna-Eesti pakuvad 11 päeva jooksul metsast inspiratsiooni saadud maitseelamusi.

Külaline saab nautida toite erimenüüst, milles on vähemalt ühe komponendina kasutatud eestimaist metsasaadust ning mis koosneb suuresti kohalikust toorainest. Erimenüü hind on vahemikus 15 – 19 eurot ja selle koosseisus on kaks söögikoha valitud käiku ning väike üllatus. Maitsete nädala erilehelt leiab iga piirkonna iseloomustuse, söögikohtade menüüd ja broneerimistingimused.

Meie piirkonnast osalevad maitsete karussellil Avinurme PuiduaitKohvik AteljeeLAUT resto ja Juulamõisa kohapärimuskohvik.

Lõuna-Eesti maitsete nädalat korraldavad: Tartu linn, Tartu Ärinõuandla, Lõuna-Eesti turismiklaster, SA Tartumaa Turism, Jõgevamaa Koostöökoda, Põlvamaa Arenduskeskus, Tartu Teaduspark, EMÜ Polli Teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskus, Tartumaa Arendusselts, TÜ Taluturg, Valgamaa Arenguagentuur, Võrumaa Talupidajate Liit, Võrumaa Arenduskeskus, Eesti Maaturismi Assotsiatsioon, MTÜ Sibulatee, MTÜ Mulgi Väiketootjate Liit.