Eesti toidu- ja joogitootjate andmebaas

23. aprill 2021 Kell 13:59

Läänemere ümbruse riikide koostööprojekt „Baltic Sea Food“ kutsuti ellu eesmärgiga aidata kaasa kohaliku tooraine ja toidutoodete efektiivsemale tarnimisele klientidele.

Kümne riigi koostöös oli algselt kavas luua jätkusuutlik ärimudeli raamistik kohaliku toidu tarnimiseks eeskätt äriklientidele - toitlustussektorile, jaekettidele, kohalikele omavalitsustele jne. Mõistagi rakendab iga riik oma mudelit, mis tema tootjatele ja klientidele kõige paremini sobib. Projekti tegevustega taheti ärgitada kohalikke toidu- ja joogitootjaid julgemalt pakkuma oma tooteid ka äriklientidele.

Eestis loodi andmebaas, millega saavad liituda kõik siin tegutsevad toidu- ja joogitootjad ning talupoed. Seoses muutunud olukorraga on see infopank mõeldud lisaks äriklientidele ka jaeklientidele, turistidele, toiduhuvilistele, uurijatele, toiduvõrgustikele jne. Laiemas plaanis on tegemist üle-eestilise tootjate info kaardistamisega, sest lisaks konkreetsete kontaktide leidmisele võimaldab see saada ka ülevaadet meie kohaliku toidu arengust. 

Erinevaid tootjaid saab otsida SIIT. Tootjatel on võimalik liituda SIIN

Projekti lõpus, 2021. aasta kevadel valmisid kolm tootjatele suunatud õppevideot (vaata SIIT):

  • Toodete hinnakujundus (Erika Pääbus),
  • Ettevõtte turunduskanalite kasutamine (Erika Pääbus),
  • Ettevõtte fotopank ja tootefotod (Ülle Jukk).

Täiendavat infot leiab andmebaasi veebilehelt


Jõgevamaa Koostöökoda