Kalender

Uued sündmused

Ürituste kokkuvõtted

Jõgevamaa toit 31. Tourestil - kokkuvõte

28. veebruar 2024 Kell 16:59

Jõgevamaa osales Tallinnas toimunud Eesti turismimessil Tourest Eesti toidupiirkondade reas 8.-10. veebruaril 2024. 

31. korda Eesti Näituste messikeskuses toimunud Eesti turismimessi traditsiooniliseks ja väga populaarseks osaks on kujunenud Eesti Toidutee hall - "Elamused ja Maitsed". Eesti Maaturism on võtnud juba hea hulga aastaid enda kanda halli täitmise Eesti toidupiirkondade ja eraldi väiketootjate laudadega. See on au ja privileeg olla Eesti kohaliku toidu saadik. 

Eesti väiketootjad pakuvad head-paremat nii kohapeal söömiseks kui koju kaasa ostmiseks. Poole hallist täidavad toidupiirkondade ühisstendid, kus Jõgevamaal oli au osaleda kolmandat korda. Seekord katsid laua Meemeistrid OÜ, OleMari talu OÜ, Raudale talu ja Aivar Kütt Ulge talu. Lisaks oma toodete esitlemisele, degusteerimisele ja kaasamüügile tutvustati ka võimalusi, kuidas neid külastada ning milliseid võimalusi kohapeal pakutakse. 

Samal ajal räägiti "Puhka Eestis" hallis Jõgevamaa turismivõimalustest nii Lõuna-Eesti kui Kesk-Eesti turismipiirkondade ühisstendides. Messikülastajatele pakkus selles hallis kosutust Sepamäe talu oma vitamiinirikka astelpajumahlaga.   

Jõgevamaa ettevõtete osalemist Tourestil "Elamused ja Maitsed" hallis toetas PRIA Lühikeste tarneahelate projekt 2024-2025.