Ürituste kokkuvõtted

Jõgevamaa toit Tourest 2023 messil Tallinnas - kokkuvõte

27. veebruar 2023 Kell 13:56

Jõgevamaa osales Eesti turismimessil Tourest 9.-11. veebruaril 2022 Eesti Toidutee hallis Eesti toidupiirkondade sõbralikus reas.

Eesti turismimessi populaarseks osaks on juba aastaid olnud Eesti Toidutee hall, kus Eesti väiketootjad pakuvad head-paremat nii kohapeal söömiseks kui koju kaasa ostmiseks. Halli ühel poolel paikneb toidupiirkondade ala, teisel pool üksikettevõtjad. Jõgevamaa osales toiduhallis teist korda ja toidupiirkondade reas.

Laua katsid seekord Kohvik Ateljee ja OleMari talu. OleMari talu on ka varem osalenud, pakkudes oma talu kitsepiima- ja ravimtaimetooteid. Ühtlasi oli võimalus maitsta teesid ja maiustada kitsepiimast pannkookidega, mille maitset täiendas kitsepiimaiiris. Kohvik Ateljee otsustas messile tulla esimest korda, tutvustades oma küpsetisi, käsitööpelmeene ja kohvikut kui võimalikku seminari- või elamuskülastuse paika. Kohvik korraldab nimelt toiduvalmistamise õpitubasid. Kohapeal pakuti käsitööpelmeene ja karrtulikotlette kohalikust "Jõgeva kollase" sordist. 

Samal ajal tutvustati Puhka Eestis hallis Jõgevamaa turismivõimalusi nii Jõgevamaa, Põltsamaa, Peipsimaa kui Lõuna-Eesti stendides.  

Jõgevamaa ettevõtete osalemist Touresti "Elamused ja Maitsed" hallis toetas PATEE projekt "Jõgeva maakonna tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamine" 2020-2023" .