Kalender

Jõgeva vald

Kassinurme puhkeala täienes palkmajaga

01. november 2011 Kell 06:50

Kassinurme küla puhkeala täienes 2011. aasta suvel teisaldatava palkmajakesega. Puhkeala aitab korras hoida uus murutraktor.

 

Palkmaja osteti ASist Valmeco ning see toodi valmiskujul kohale ja tõsteti kraanaga paigale. 23. juulil peetud külapäev oli üksiti maja avamispidu. Majas on sees kolm lauda, mille taha mahub istuma paarkümmend inimest. Elektrit ja kütteseadmeid majas küll pole, ent soojemal ajal saab seda kasutada mitmel viisil: küla koosolekute ja muude kokkusaamiste korraldamiseks, külapäeva ja muude puhkealal toimuvate ürituste ajal mitmesuguste vahendite hoidmiseks jne. Ka kauplusbussi on külarahval hea oodata palkmaja ees varikatuse all. Külakuusel advendiküünalde süütamise ajal saab aga majakeses glögi ja piparkooke pakkuda.

Lipuvardad olid Kassinurme puhkealal juba varem. Nüüd, mil olemas ka ulualune, on puhkealal küla ühisüritusi korraldada veelgi mõnusam. Küla puhkeala niitmiseks soetatud murutraktoriga saab aga korras hoida ka kortermajade vahelisi muruplatse ja looduskaitsealust Kassinurme parki.

Palkmaja ja murutraktori soetamiseks sai Kassinurme Naisselts Leader-programmist 7920 eurot toetust. Kümneprotsendilise omaosaluse projektis aitas tasuda Jõgeva vallavalitsus.