Kasepää vald

Kasepää vald

Mustvee ja Kasepää noored jalgpallurid olid Võrumaal treeninglaagris

05. jaanuar 2011 Kell 10:03

Mustvee-Kasepää spordiklubi korraldas Leader-toetuse abil treeninglaagri noortele jalgpalluritele.

Jalgpallitreeninguid hakkas Mustvee-Kasepää spordiklubi lastele korraldama 2009. aasta sügisest. 2010. aasta juulis Võrumaal Kurgjärvel teoks saanud treeninglaagris osalesid 22 aktiivsemat trenniskäijat, kes klubi ka võistlustel esindanud. Et laagriliste vanus varieerus seitsmest eluaastast kaheksateistkümneni, viisid kolm treenerit eesotsas Roman Mitiga (tema juhendab noori jalgpallureid ka kodumail) treeningtunde läbi kahes eraldi rühmas. Lisaks põhitreeningutele tehti laagris kõvasti üldfüüsilist trenni, mängiti ka muid mänge peale jalgpalli, ujuti ning puhati. Jalgpallitrenni tehti kahel erineval väljakul, millest üks oli tavalise murukatte ja teine tehiskattega. Viimast laadi väljakul mängimise kogemust Mustvee ja Kasepää noortel varem polnud, aga see kulub neile marjaks ära, kui neil tulevikus peaks sellisel väljakul mängida vaja olema.

Mustvee ja Kasepää noored jalgpallurid polnud Nõmme spordiklubile kuuluvas Kurgjärve treening- ja puhkebaasis sugugi üksi, vaid seal treenis parasjagu ühtekokku paarsada noorsportlast mitmest eri klubist – korvpallureid, ujujaid, kergejõustiklasi ja teisi jalgpallureid. Kogu sellele seltskonnale korraldati ka ühiseid ettevõtmisi, nagu mäkkejooks ja ümber järve jooks.  Viimases tulid Mustvee ja Kasepää poisid kahes vanuseklassis esikolmikusse. Eesti eri nurkadest pärit spordihuvilistel noortel oli tore ka lihtsalt omavahel suhelda ning õhtuti koos diskodel lõbutseda. Nõmme spordiklubi noorte jalgpalluritega said Mustvee ja Kasepää poisid oma võimeid võrrelda ka jalgpalliväljakul.

Paljudele noortele jalgpalluritele oli kaheksapäevane treeninglaager Kurgjärvel esimene treeninglaagri kogemus või koguni esimene laagrikogemus üldse. Ning see tuleb neile edaspidises elus kindlasti kasuks. Kasulik oli laager kindlasti ka jalgpallurite sportliku arengu seisukohalt: kasvõi juba selles mõttes, et treenida saadi kodustest erinevates tingimustes.

Rahalisest küljest osutus Kurgjärvel laagris viibimine soodsamakski kui algul arvati, nii et hakkama saadi kavandatust väiksema summaga. Leader-toetust kulus projektile 53 000 krooni. Omalt poolt toetasid noorte jalgpallurite treeninglaagris käiku Mustvee linn ja Kasepää vald ning noorsportlaste vanemad.


Jõgevamaa Koostöökoda