Kasepää vald

Kasepää vald

Kaks romantilist muusikaõhtut Peipsi ääres

06. august 2013 Kell 07:32

Peipsi-äärses Kasepää vallas Tiheda laululaval pakuti 2013. aasta 19. ja 20. juulil muusika- ja maitseelamusi: seal sai MTÜ Parim Valik eestvedamisel teoks kontserdisari “Peipsi romantika”. Kahel õhtul kokku käis Kasepääl muusikat, sõna, head toitu ja jooki ning kaunist loodust nautimas ligemale 1300 inimest.

 

Kahest muusikaõhtust oli rahvarohkem esimene, mil kontserdi esimeses pooles astus rahva ette Liisi Koikson ning teises pooles Marko Matvere ja Peep Raun. Ent publikut jätkus ka teisel õhtul esinenud Bonzole ja Ott Leplandile.

Õigupoolest polnud kummalgi päeval tegemist üksnes muusikaõhtuga. Oma roll oli kontsertide kavas ka sõnal. Mõlemad kontserdid juhatas sisse Tartu noor näitleja Tess Pauskar, kes luges mereteemalist ja armastusluulet. Luuletekste sai kuulda ka kahe kontserdipoole vahepeal. Marko Matveregi ei täitnud oma pooleteisetunnist esinemisaega üksnes lauludega, vaid jutustas lugusid purjelaevanduse ajaloost ja omaenda pikkadel merereisidel ette tulnud juhtumistest.

Lisaks vaimule sai „Peipsi romantika“ kontserdil kosutada ka keha. Publikut toitlustanud Tartu catering-firma Maitseelamused.ee pakkus tavalisest vabaõhuürituste menüüst mõnevõrra erinevaid roogi. Veine pakkus Nautimus ja jälgida sai ka firma Bar, Cocktails & Dreams šõubaarmani esinemist.

Kahe muusikaõhtuga jäid rahule nii publik kui ka esinejad. Viimastele oli suureks ja positiivseks üllatuseks nii unikaalse atmosfääriga esinemispaik kui ka kuulajate suur arv.

Bonzo leidis näiteks, et Kasepää on muusikahuviliste poolt armastatud Käsmuga samaväärne esinemispaik, vahe on ainult selles, et Kasepääl on kontserdile võimsaks taustaks Peipsi järv ja Käsmus meri. Kohalik rahvas ja suvitajad – aga neid on Kasepää kandis suvekuudel rohkesti – olid aga tänulikud võimaluse eest armastatud artiste n-ö koduõuel kuulata. Peipsi äärde sõitmist ei pidanud paljuks ka Jõgeva, Tartu ja teiste paikade muusikahuvilised.

„Peipsi romantika“ korraldamiseks sai MTÜ Parim Valik Leader-programmist 2158 eurot toetust. Seda kasutati heli- ja valgustehnika ning lava ja telkide rentimiseks ning ürituse reklaamimiseks. Tänu Leader-programmist saadud toetusele sai korraldaja kontserdipiletite hinna soodsa hoida. „Peipsi romantikat” on plaanis korraldada ka 2014. aastal.


Jõgevamaa Koostöökoda