Kalender

Maakondlikud projektid

Kalevipoja kolmiküritus on üheks Jõgevamaa visiitkaardiks

31. detsember 2010 Kell 10:58

Jõgevamaa üheks visiitkaardiks on kujunenud uisu-, rulluisu- ja rattamaratonist koosneva Kalevipoja kolmiküritus. 2009. aastal viidi see läbi Leader-toetuse abil. Seda taotles üks kolmiküituse korraldajaid, Jõgevamaa Spordiliit Kalju uisu- ja rulluisumaratoni ajavõtuteenuse eest tasumiseks ning kõigi kolme maratoni reklaamimiseks.

Kiipsüsteemiga automaatne ajavõtuteenus osteti uisu- ja rulluisumaratoni tarvis firmalt Championship. Rattamaratoni jaoks seda teha vaja polnud, sest see üritus kuulus üksiti Elioni jalgrattavõistluste sarja ning ajavõtt oli selle raames juba korraldatud. Kalevipoja kolmikürituse reklaamimiseks telliti bännerid, flaierid, müürilehed ja ajalehekuulutused.

Kahe maratoni ajavõtuteenuse ja kolme maratoni reklaamimisele kulutati ühtekokku üle 100 000 krooni, millest 94 000 krooni tuli Leader-programmist ning ülejäänu kolmikürituse osavõtumaksudest.

Kalevipoja uisu- ja rulluisumaratoni peetakse Jõgeva maavalitsuse, spordiliidu Kalju ja mitme omavalitsuse korraldusel 2006. aastast, rattamaratoni 2008. aastast. 2009. aastal osales uisumaratonil ligemale 900, rulluisumaratonil ligemale 350 ja rattamaratonil ligemale 700 sportlast ja spordisõpra nii Jõgevamaalt, kogu Eestist kui ka raja tagant.