Kalender

Maakondlikud projektid

Raamatkalender, kultuuri- ja sporditöötajate hea abimees

31. detsember 2010 Kell 10:59

Jõgevamaa Spordiliit Kalju andis Leader-programmi ja Eesti Kultuurkapitali toetusel välja Jõgevamaa 2010. aasta kultuuri- ja spordisündmusi tutvustava raamatkalendri.

Maakonna kultuuri- ja spordikalendrit oli Jõgevamaal üllitatud varemgi, ent senini oli tehtud ikka seinakalendrid. Seekord otsustati raamatkalendri kasuks. Raamatus on olemas standardne kalendermärkmiku osa, kuhu saab teha märkmeid iga päeva kohta, ning Jõgevamaa 2010. aasta kultuuri- ja spordisündmusi tutvustav osa. Samuti leiab raamatust Jõgevamaa kultuuriasutuste ja –seltside, spordibaaside ja –ühenduste ning kultuuri ja spordiga seotud üleriigiliste asutuste ja ühenduste kontaktandmed. Nii rikkaliku ja vajaliku infot sisaldav kalender on kultuuri- ja spordirahvale heaks abimeheks kasvõi oma ajakava planeerimisel.

Kalendreid trükiti 500 eksemplari ning neid jagati maakonna kultuuri- ja sporditöötajatele, koolidele, spordiklubidele ja omavalitsustele. Raamatu vormis kultuuri- ja spordikalendrit varasema seinakalendriga võrreldes ilmnes, et mõlemal on oma head ja vead. Raamatkalendrit võib igal pool kaasas kanda, seinal rippuvast kalendrist saab aga kultuuri- ja spordisündmuste kohta infot suurem ring inimesi.

Kalendri koostamine ja trükkimine läks maksma ühtekokku 33 234 krooni. Sellest 24 925 krooni tuli Leader-programmist, ülejäänu Jõgevamaa omavalitsustelt ja Eesti Kultuurkapitali Jõgevamaa ekspertgrupilt. Viimane kattis Jõgeva ja Põltsamaa linnas jagamiseks mõeldud kalendrite trükkimise kulud: need kaks omavalitsust jäävad teatavasti oma suuruse tõttu Leader-toetuste süsteemist välja.