Kalender

Uued sündmused

Maakondlikud projektid

Lapsed said teadlikumaks jalgratturiks

Jõgevamaa Spordiliidu Kalju ja jalgrattaklubi Vooremaa Centrum korraldusel said 2010. aasta juulis ja augustis teoks kuus jalgrattasõidu koolitus- ja võistluspäeva lastele. Kuremaa, Luua, Siimusti, Palamuse, Laiuse ja Tabivere lastele õpetati, kuidas jalgrattaga ohutult liigelda, ja selgitati, miks on kiivri kandmine rattasõidul oluline. Jalgrattaga liigeldes valitsevatest ohtudest olid kutsutud kõnelema ka politseinikud ja meedikud. Hiljem said lapsed oma ülearuse energia välja elada võisteldes.

Kogu info ühest kohast

Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus andis Leader-programmist saadud toetuse abil välja Jõgevamaad tutvustava turismitrükise, mis sisaldab kompaktset infot vaatamisväärsuste, traditsiooniliste ürituste, muuseumide ja teemaparkide, käsitöökodade, looduskaitsealade, majutus- ja toitlustusasutuste ning aktiivse puhkamise ja seminaride-konverentside korraldamise võimaluste kohta.

Turismiteenuste pakkujad õppisid kvaliteeti parandama

Selleks, et tõsta maakonnas pakutavate turismiteenuste kvaliteeti ja teenuse pakkujate konkurentsivõimet, korraldas Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus maaturismiettevõtjatele Leader-programmi toetusel koolituse “Turismi kvaliteedi arendamine”.

Ettevõtlusalased teadmised mängu kaudu

Eesti ühiskonna üheks nõrgaks kohaks peetakse meie inimeste vähest ettevõtlikkust. Et tulevikus selle üle vähem põhjust kurta oleks, tuleb noortele ettevõtlusalaseid teadmisi anda juba maast-madalast.

Represseeritud meenutasid Siberi-teed

7. septembril said Jõgeva kultuurikeskuses kokku Jõgeva maakonna represseeritud. Enam kui kahesaja kokkutulnu hulgas olid ülekaalus need, kes 1941. või 1949. aastal Siberisse küüditati – kas siis täiskasvanuna või lapsena.

Messilkäik suurendas kultuuritöötajate ühtsustunnet

23. ja 24. aprillil toimus Tallinnas Salme kultuurikeskuses esimene üle-eestiline rahvamajade mess, millel osales ka Jõgevamaa kultuuritöötajate arvukas esindus ning mitu taidluskollektiivi. Maakonna esinduse messile saatmise kuludest aitas suure osa kanda Saare Valla Kultuuri- ja Spordiseltsi poolt Leader-programmist taotletud raha.

Noorteprojekti Fenix

Vahetult enne uue kooliaasta algust käis rühm Jõgevamaa noori Jõgevamaa Koostöökoja rahvusvahelise noorteprojekti raames Rootsis. Koos sealsete ja Soome eakaaslastega õpiti vaatama kosmilistesse kõrgustesse, aga leidma ka enese ümbert ideid, kuidas lihtsate ja käepäraste vahenditega oma elu huvitavaks muuta.