Mustvee linn

Mustvee kesklinn sai turvalisemaks

19. märts 2013 Kell 12:25

Mustvee linnas liigub elava liiklusega Jõhvi-Tartu maantee läheduse ja suvel puhkajaid meelitava Peipsi järve tõttu üsna palju võõrast rahvast. Ühest küljest on see hea, sest ergutab ettevõtlust, teisest küljest toob see aga ka probleeme, sest kõik võõrad ei tule heade kavatsustega.

 

Selleks, et elu turvalisem oleks, laskis MTÜ Mustvee Avatud Noortekeskus Peipsikad paigaldada linna n-ö strateegilistesse punktidesse turvakaamerad. Tõsi, nende edastatavat pilti ei jälgita pidevalt, küll aga salvestatakse see vastavasse serverisse, millele on ligipääs ka politseil. Nii et kui turvakaamerate vaateväljas mingi intsident toimub, st kedagi rünnatakse, midagi lõhutakse või miski kaotsi läheb, on võimalik vastavad salvestised (need säilivad serveris kuu aega) üles otsida ja pahategijate isikud kindlaks teha.

Viis tavalist välikaamerat ja ühe pöördkaamera paigaldas OÜ Fiider. Sama firma tarnis ka süsteemi kuuluva monitori ja serveri. Kogu projekt läks maksma 8530 eurot, millest 7677 saadi Leader-programmist.

Kui üldiselt on projekti tulemusena valminud asjade puhul sage kasutatavus positiivne nähe, siis turvakaamerate kohta võib öelda: mida harvemini nende salvestatud infot vaja läheb, seda parem. Mustvee turvakaamerate salvestised on politseid siiski mõnel korral juba aidanud.

Võib ka küsida, et miks peaks üldse noortekeskus sellise teemaga tegelema. Vastus on lihtne: kui linnavalitsusel on muid muresid, siis võib ka noortekeskus sellise asja ette võtta. Seda enam, et kohalikud noored armastavad koguneda just kesklinna ja turvakaamerad aitavad nende sealviibimise ohutumaks muuta.