Pala vald

Autoremonditöökojas saab oma tehnika korda ja uunikautod sõidukõlbulikuks

25. veebruar 2014 Kell 13:38

Pala vallas Lümatis tegutsev OÜ AT Maagrupp teeb Peipsi-äärses piirkonnas kaeve- ja mullatöid. Nende tarvis on firmal olemas kopplaadur, veoauto, sahkadega planeerimismasinad ja muu vajalik tehnika. 2011. aastal soetas ettevõte endale Leader-toetuse abiga ka autoremonditöökoja sisustamiseks vajalikud seadmed.

Remonditöökoda otsustati käivitada nii selleks, et oma firma tehnikat remontida, kui ka selleks, et pakkuda remonditeenust ümberkaudsetele elanikele. Nii ostetigi kõik remonditöökojas esmavajalik: autotõstuk, keevitusagregaat, rehvivahetuspink ning veel mitmesugused väiksemad seadmed ja tööriistad. Ühtekokku soetati seadmeid 12 829 euro eest, sellest 7697 tuli Leader-programmist.

Esmajärjekorras remonditaksegi töökojas AT Maagrupi enda masinaid. Et kohalik rahvas ei osutunud just väga agaraks autoremonditöökoja teenuste tarbijaks (välja arvatud rehvivahetusteenus, mida pruugitakse rohkesti), leidis firma töökoja seadmetele teistsuguse rakenduse, hakates taastama uunikautosid. Firma ostab ise mõne kasutult seisva nõukogudeaegse masina, paneb sellele uue mootori peale, teeb seest ja väljast korda ning müüb autonduse ajalugu hinnata oskavale inimesele maha. Uunikautosid, mis kordategemist vajavad, leitakse tehnikahuviliste tuttavate ja kuulutuste vahendusel. Talve jooksul jõuavad AT Maagrupp tehnikamehed “üles vuntsida” 2-4 uunikautot.

Praegu töökoda sisse seatud firmaomaniku kodusesse garaaži, ent tulevikus on plaanis töökoja jaoks eraldi hoone ehitada. Selleks on juba ostetud sobiv maatükk. Praegu töötab firmas kaks inimest, ent lähiajal on plaanis veel üks inimene juurde võtta.