Pala vald

Pala vald

Liikuv kohtunikekontor aitab läbi viia tasemel spordiüritusi

25. veebruar 2014 Kell 13:34

MTÜsse Kaks Kaptenit koondunud Taavi Pirk ja Andrus Eiser on enam kui viisteist aastat talviti Peipsil jäärajavõistlusi korraldanud ja omandanud sel alal rikkalikud kogemused. Nende maine rallikorraldajatena on nii hea, et neile on usaldatud nii mõnegi Eesti meistrivõistluste etapi läbiviimine.

Lisaks kogemustele on aga tänapäevaste võistluste läbiviimiseks vaja mitmesugust tehnikat: ajavõtusüsteemi, sidevahedeid, helivõimendust jne. Selle rentimise või kokkulaenamise peale kulus võistlusi ette valmistades hulk aega ja raha. Närvipinge oli samuti suur: kunagi ei saanud päris kindel olla, et renditud ajavõtusüsteem ikka tõepoolest õigeks ajaks kohale jõuab. Puudust tunti ka kohast, kus korraldusmeeskond ja kohtunikud väliürituse ajal mugavamalt oma tööd teha saaksid. Väikebussi kasutamine mandaadiruumina oli hädapärane, aga mitte otstarbekas lahendus.

2013. aastal soetas MTÜ Kaks Kaptenit endale Leader-toetuse abil liikuva kohtunike kontori ehk haagissuvila, mille saab sõiduautole järele haakida ja võistluspaika viia. Liikuvas kontoris on olemas kontoritehnika, mis võimaldab korraldajatel ja kohtunikel oma tööd teha. Lisaks liikuvale kontorile hankis MTÜ Kaks Kaptenit publikule ja võistlejatele info edastamiseks vajaliku helitehnika, sidepidamiseks vajalikud raadiojaamad ja võistluspaigas elektrienergiat toota võimaldava generaatori. 2014. aasta alguses saadi kätte ka tellitud ajavõtusüsteem.

Haagissuvila osteti OÜst Lääne Vara, kontoritehtnika, sidevahendid, ajavõtusüsteem jms OÜst Genrif. Liikuv kontor koos tehnikaga läks maksma 12 784 eurot, sellest 6353 tuli Leader-programmist.

MTÜ Kaks Kaptenit liikuv kontor sobib mitte ainult rallide, vaid ka teistsuguste spordiürituste – suusa- ja jooksuvõistluste, motokrosside jne läbiviimiseks. MTÜ Kaks Kaptenit saabki nüüd pakkuda teistele oma piirkonna spordiürituste korraldajatele mitmekülgset ja kvaliteetset teenust.  Et võistluste korraldamisele appi minnes tuleb kulutada nii kütust kui ka inimtöötunde, ei saa MTÜ Kaks Kaptenit oma teenust päris tasuta pakkuda, küll aga saavad nad seda pakkuda odavamalt kui need, kes on pidanud kogu võistluste läbiviimiseks vajaliku tehnika oma raha eest hankima.


Jõgevamaa Koostöökoda