Pala vald

Pala vald

Lõõgastuskeskus annab mõisakompleksile lisaväärtuse

25. veebruar 2014 Kell 13:31

OÜ Pootsman PT on Peipsi järvest vaid mõne kilomeetri kaugusel asuvas Kadrina mõisas juba 1998. aastast majutusteenust pakkunud. Külalistemaja põhiklientideks on kujunenud harrastuskalastajad, kes Peipsil kala püüdmas käivad, ent seal peetakse ka juubeleid, pulmi, seminare, firma- ja seltskonnapidusid. Mõisa võlvkeldrisse ehitas Pootsman PT 2009./2010. aasta vahetuseks Leader-toetuse abil välja stiilse söögikoha, mis praegu tegutseb ettetellimisel. 2013. aasta märtsis avati sealsamas keldris ka lõõgastuskeskus, kus saab mitmesuguseid sauna- ja veemõnusid nautida.

Lõõgastuskeskus otsustati välja ehitada selleks, et anda mõisakompleksile lisaväärtus ning pakkuda külastajatele lisateenuseid, mis mõisas viibimise veelgi meeldivamaks teevad. Oluline oli ka see, et lõõgastuskeskuse väljaehitamine andis senini tühjana seisnud ruumidele otstarbe ja sisu.

Lõõgastuskeskuse tarvis remontis OÜ Lõuna Ehitus kolm keldriruumi. Sealsetelt seintelt ja võlvidelt eemaldati nõukogude aegne krohv ja toodi välja vana tellispind. Ruumidele tuli rajada ka põrandad: neid seal varem polnudki. Lõõgastuskeskuse ruumid kütab soojaks õhk-vesiküttesüsteem.

Võlvkeldrisse rajatud lõõgastuskeskuses on külastajate käsutuses 2-3 inimest mahutav infrapunasaun, 3-4 inimest mahutav aurusaun, elektrikerisega soome saun, jacuzzi ehk valgustuse ja masseerivate veejugadega suur (2,5 x 2,5 m) mullivann, tavaline mullivann, massaažidušikabiin ja tavaline dušikabiin. Õues on olemas ka suur kümblustünn ja kilesaun.

Kui lõõgastuskeskust rajades loodeti vaikselt, et kalastajate naised hakkavad nüüd meestega kaasas käima (sel ajal kui mehed on järvel, võiksid naised ju lõõgastuskeskuses aega veeta), siis vähemasti esialgu pole see lootus veel täitunud. Küll aga leiab lõõgastuskeskus aktiivset kasutamist suuremate seltskondade poolt, kes Kadrina mõisas firma- ja muid pidusid pidamas käivad. Ka firmaürituste üheks osaks on tihti kalastusretk Peipsile. Järvelt või siis hoopis ATV-matkalt tulles on aga väga mõnus saunas või mullivannis n-ö kondid üles soojendada.

OÜ Pootsman PT sai Kadrina mõisa lõõgastuskeskuse rajamiseks Leader-toetust 10 965 eurot. Üldse läks keskus maksma 21 930 eurot, millest suurem osa kulus seadmete soetamisele.


Jõgevamaa Koostöökoda