Kalender

Palamuse vald

Oma helitehnika muudab sündmuste korraldamise lihtsamaks

15. juuli 2013 Kell 07:59

MTÜ Sokuturi on saanud tuntuks Palamusele uhke mänguväljaku ja mõnusa puhkeala rajamisega, aga ka mitmete kultuuri- ja noorteprojektide käivitajana. Selleks, et nii neil endal kui ka teistel kohalikel tegijatel oleks hõlpsam mitmesuguseid sündmusi korraldada, soetas MTÜ endale 2013. aasta aprillis Leader-toetuse abiga helitehnikakomplekti.

Komplekti kuuluvad neli kõlarit, mikserpult, erinevaid mikrofone, statiive ja kümneid meetreid kaableid. Rahvarohkema sündmuse puhul jääb sellest komplektist väheks, ent väiksema kontserdi, aktuse, lauluvõistluse vms võimaldavad need kenasti läbi viia. Uue tehnika soetamisest võitsid nii ürituste korraldajad kui ka külastajad: korraldajatel pole vaja enam helitehnikat rentida, külastajad saavad aga nautida kvaliteetset heli.

Uut helitehnikakomplekti katsetati kõigepealt mitmesugustel Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasiumi üritustel. Suureks abiks oli see aga 2013. aasta juuni alguses toimunud Jõgevamaa laste ja noorte tantsupäeva proovidel. Tantsupäeva enda tarvis tuli, tõsi küll, kohale tuua võimsam tehnika. Suureks abiks on oma helitehnikakomplekt ka MTÜ Sokuturi korraldatavas igasuvises noortelaagris, kus tuuakse ikka lavale mõni muusikal.

Soetatud helitehnika teenibki Palamuse ja ümberkaudsete elanike huve: sealne rohkearvuline taidlejaskond (tantsurühmad, segakoor, laste lauluringid) ja tegusad MTÜd korraldavad rohkesti üritusi ning nüüd on nende tarvis helitehnika kohapealt võtta.

Helitehnika soetamise projekti kogumaksumus oli 4 981,73 eurot, sellest 4 400 eurot tuli Leader-programmist. Omafinantseeringu tasumisel ulatas Sokuturile abistava käe üks koduvalla äriühing ning natuke pani projekti raha ka MTÜ ise.