Puurmani vald

Puurmani vald

Tõllakuuri sisustati köök

19. märts 2013 Kell 12:37

Puurmani lossis tegutsev Puurmani gümnaasium osaleb suviti Eesti Mõisakoolide Ühenduse ellu kutsutud külastusmängus „Unustatud mõisad“.

Selle mängu üheks traditsiooniks on, et mõisates tegutsevad külastuspäeval kohvikud, kus pakutakse kohalikke küpsetisi. Puurmani mõisa tall-tõllakuuri 2012. aasta augustis sisustatud köögis saavad kohalikud naised mõisate külastuspäevaks magusat küpsetada ega pea selleks enam lossi keldrisse kooli suurde kööki minema. Tõllakuuri väike köök sobib hästi ka kokanduskursuste korraldamiseks.

 

Puurmani lossis ehk täpsemalt mõisa peahoones lõppesid restaureerimistööd 2010. aastal, 2011. aastal sai korda ka tall-tõllakuur, mille kool võttis kasutusele tööõpetuse majana. Kuna kool vajab maja vaid paaril päeval nädalas, on ülejäänud ajal majja oodatud kohalikud mittetulundusühingud. Neil on nüüd võimalus seal ka ühiskokkamisi ja kokanduskursusi korraldada.

Tõllakuuris asuvas köögis on nüüd tänu Puurmani Mõisa Sihtasutuse eestvõttel taotletud Leader-toetusele sisse seatud neli elektripliidi, ventilatsioonikapi, valamu, töötasapinna ja kappidega töökohta. Terviklahenduse töökohtade kujundamiseks pakkus välja AS Arens ning nemad tõid ka kõik vajaliku kohale ja monteerisid üles.

Kogu projekt läks maksma 4570 eurot, Leader-toetus kattis sellest 4113 euro suuruse osa.


Jõgevamaa Koostöökoda