Saare vald

Seikluspark aitab treenida meeskonnatööd

28. november 2010 Kell 12:40

Saare vallas Kääpal avati 2010. aasta mai keskel seikluspark, kus saab julgust ja osavust proovile panna, aga ka meeskonnatööd harjutada.

Seikluspargi rajamise idee andis Sihtasutuse Saare valla kultuuri- ja turismikeskus Kalevipoja Koda juhatajale Hannes Soosaarele ning huvi- ja projektijuhile Urpo Reinthalile loodus ise: Kääpal oli n-ö varnast võtta selleks sobiv metsane mägi. Atraktsioonide väljaehitamisel tuli appi Valdo Kangur OÜst Seiklusring, kes on mitmel pool mujalgi seiklusradu rajanud, ettevõtmist rahastasid Leader-programm ja Saare vallavalitsus. Viimane lisas 150 000 kroonisele Leader-toetusele omaosaluseks vajalikud 16 000 krooni. Projekti kogumaksumuseks kujunes 166 700 krooni.

Seikluspargi 13 püsiatraktsiooni on kõik mingil moel seotud legendidega Kalevipojast. Umbes pooled atraktsioonidest on mõeldud meeskonnatöö treenimiseks. Omapäi seikluspargis lustimas ei käidagi, vaid ikka grupiga ja instruktori juhendamisel.

Instruktoritena töötasid seikluspargis suvel neli kohalikku noormeest. Vajaduse korral tulid appi ka Hannes ja Urpo. Nii et ühtekokku olid suvel seikluspargis tegevad kuus inimest.

Kui tahta kõik atraktsioonid läbi proovida, kulub seikluspargis mitu tundi. Kui aga külastada ka sealsamas tegutsevaid Kalevipoja muuseumi ja teemaparki ning tellida veel looduskoolitus ja lõunasöök, võib Kääpal vabalt veeta terve päeva. Seikluspargi rajamise üks eesmärke oligi lisada atraktiivsust Kalevipoja muuseumile ja teemapargile. Plaanile lisas „jumet” asjaolu, et konkurente sarnaste parkide näol Kääpa seikluspargil pole – vähemasti lähiümbruses mitte.

Ehkki seikluspargi rada saab põhimõtteliselt kasutada ka talvel, kujunevad suved seal kindlasti rahvarohkemaks. Üle ootuste edukas oli juba esimene töösuvigi. Pargis käis seiklemas kooliõpilasi, firmade töötajaid, ministeeriumiametnikke, kõrgkooliõppejõude, koolidirektoreid ning teisi huvilisi ning tagasiside oli kõigilt positiivne. Tulevikus tahetakse tavalise seiklusraja kõrvale rajada ka kõrg-seiklusrada, mis natuke suuremat närvikõdi pakub.