Tabivere vald

Tabivere vald

Vudila- kogu pere mängumaa

17. november 2010 Kell 09:43

Lastekaitsepäeval 1. juunil 2010 avati Tabivere vallas Kaiaveres kogu pere mängumaa Vudila, mille nimi on saadud sõnade „mudilane“ ja „vutt“ liitmisel: mängumaa praeguses asukohas tegutses nimelt kunagi vutifarm.

 

Vudila õuealal on rohkesti lastele mõeldud atraktsioone: eriilmelised batuudid, ronimistorn, sky jump jne. On ka ruumikas mängudemaja ja motolaut, kus saab mini-ATVga sõita. Tegevust jätkub mängumaal ka suurematele inimestele: on vesijalgrataste ja paatide laenutamise, paintball’i ja veejalgpalli mängimise, pikniku pidamise, motospordi harrastamise ning forelli püüdmise ja selle kohapeal küpsetada laskmise võimalus.

Mängudemajas tegutseb Vuti restoran, mille rõdult avaneb kaunis vaade Kaiavere järvele. Vooremaa vaateid saab imetleda ka nüüdseks Vudila juurde kerkinud vaatetornist. Vudilas on veel peotall, mida saab pidudeks ja muudeks ettevõtmisteks üürida.

OÜ Vudila Mängumaa, mille eesotsas on ettevõtjad Kajar Lember ja Jaago Roosmann, on mängumaasse investeerinud juba mitu miljonit krooni, sealhulgas summad, mis on saadud Jõgevamaa Koostöökoja vahendusel Leader-meetmest ning PRIA kaudu maapiirkonna majandustegevuse mitmekesistamise meetmest. Leader-meetmest saadud poolt miljonit krooni kasutati mängumaa atraktsioonide, sealhulgas paatide, vesirataste, batuutide ja kiikede-liumägede soetamiseks, samuti tulevase veeatraktsiooni projekti koostamiseks ning territooriumi korrastamiseks.

Esimene töösuvi möödus Vudilal väga edukalt: 20 000 külastajaga lõi see Eesti maapiirkonnas asuva turismiobjekti esimese hooaja rekordi. Osalt aitas edukale stardile kaasa uskumatult soe ilm, mis inimesed välja meelitas, teisalt suudeti täita ka oluline turunišš: sedasorti kogu perele aktiivse puhkamise võimalust pakkuv kompleks Lõuna-Eestis senini ju puudus. Soodne on ka mängumaa asukoht: lähedusse jäävad ju veel kaks väga külastatavat turismiobjekti, nagu Palamuse kihelkonnakoolimuuseum ja Elistvere loomapark.

Septembri viimasest nädalavahetusest algas Vudilal talvepuhkus, ent detsembris tahetakse seal lastele jõuluprogrammi pakkuda ning tuleva aasta mais alustada uut suvehooaega. Jätkub ka Vudila mängumaa edasiarendamine ettevõtjate endi ja projektidega taotletud raha eest. Leader-programmist on juba eraldatud 400 000 krooni mängumaa veeatraktsioonide rajamise eeltööde raames kommunikatsioonide, veesüsteemi ja katlamaja ehitamiseks. Mängumaa avamine on toonud kogu Kaiavere külale n-ö uue hingamise.


Jõgevamaa Koostöökoda