Tabivere vald

Tabivere vald

Tabivere staadion sai torupiirde

18. jaanuar 2011 Kell 12:25

Tabivere rahvaspordiklubi paigaldas Leader-toetuse abil Tabivere staadionile metallpiirde, mis muudab staadionil sportimise eriti laste jaoks ohutumaks.

2010. aastal võttis Tabivere rahvaspordiklubi kohalikul staadionil ette suuremad rekonstrueerimistööd. Näiteks sai staadioni 314 m pikkune jooksurada kaasaegse tartaankatte. Heas korras on nüüd ka kõrgus- ja teivashüppesektor, kaugus- ja kolmikhüppekast ning kuulitõuke-, odaviske- ja kettaheitesektor.

Et staadion paikneb üsnagi elavat kasutust leidva sõidutee läheduses, otsustati staadionile paigaldada ka piire. Ühest küljest takistab see staadionil sportivaid lapsi ootamatult teele jooksmast — kasvõi näiteks kaugemale lennanud palli ära tooma —, teisest küljest ei luba noortel rullnokkadel enam autoga staadionile rallima minna. Varasematel aegadel on selliseid juhtumeid ette tulnud.

Piire on valmistatud tsingitud torust ning piirdesse on jäetud kaks väravakohta, mille kaudu pääseb staadionile hooldustehnika. Piirde paigaldas oma valla firma, OÜ Äksi Puhkemaja ehitusosakond ning ettevõtmine läks maksma 52 800 krooni, millest 47 520 krooni tuli toetusena Leader-programmist. Ülejäänu tuli rahvaspordiklubi omavahenditest. Paika sai piire 2010. aasta septembris vahetult enne Saadjärve sügisjooksu.

Tabivere staadioni kasutatakse sportimiseks ja vabaajategevusteks aktiivselt: seal toimuvad Tabivere Gümnaasiumi kehalise kasvatuse tunnid, seal treenivad kohalikud kergejõustiklased ja jalgpallurid ning peetakse ka mõlema ala võistlusi. Staadioni head rada kasutavad rõõmuga ka tervisejooksjad ja staadionimuru kohalikud lapsed sportliku kallakuga mängudeks.

Et staadion nii heas korras on ning park ja Saadjärv läheduses maastikujooksu- ja ujumisvõimalust pakuvad, tahab rahvaspordiklubi Tabiveret edaspidi ka teistele spordiklubidele soodsa treeninglaagri läbiviimise paigana välja pakkuma hakata. Selleks tuleb aga luua veel majutustingimused. Selleks sobivad ruumid on Tabivere spordihoones olemas, ent magamisvarustus tuleb veel hankida.

Tabivere rahvaspordiklubi ettevõtmisi on peale Leader-programmi toetanud ka Tabivere vald ja Jõgeva maakond.


Jõgevamaa Koostöökoda