Tabivere vald

Äksi puhkemaja katus sai korda

19. märts 2013 Kell 12:32

 

OÜ Äksi Puhkemaja renoveeris 2011. aasta suvel Leader-toetuse abiga Äksi motelli osalt äravajunud ja läbijooksva katuse ning lagunenud karniisi.

 

Kui katusest vajas uuendamist umbes pool, siis karniis tuli taastada terves ulatuses. Katuse puhul ei piisanud siiski vaid kattematerjali vahetamisest, vaid osaliselt tuli asendada ka äravajunud katusekonstruktsioone. Tööde käigus selgus näiteks, et kõige problemaatilisemas kohas oli katusehari vajunud üle 30 sentimeetri. Katus oli varem kaetud valtsplekiga ja on seda ka nüüd. Et tegemist on muinsuskaitsealuse hoonega, pidi kõik tehtav olema kooskõlas muinsuskaitse seatud tingimustega.

Äksi motell ehk puhkemaja on tegutsenud juba 1991. aasta kevadest ehk üle 20 aasta. Majutust pakub Äksi Motell aastas umbes 4000 inimesele. Selle üle, kui palju inimesi puhkemaja kohvikus söömas käib, pole arvet peetud. Majutusteenuse kasutajate enamiku moodustavad puhkemajas või ümbruskonnas toimuvatel üritustel osalejad. Ööbimiste arv kasvas hüppeliselt pärast seda, kui Äksi Tartu valla poolses osas avati Jääaja keskus.

Äksi puhkemaja katuse ja karniisi renoveeris AS Ris. Tööd läksid maksma umbes 18 000 eurot, millest pool tuli Leader-programmist.