Tabivere vald

Paaditootjate targad abilised

19. märts 2013 Kell 12:36

Maarja-Magdaleenas kunagise katlamaja hoones alustas 2007. aastal tegevust OÜ Lingalaid, mis valmistab mitmesuguseid klaasplastist tooteid: paate, kanuusid, septikuid, basseine, masinakorpusi, sõiduautode, busside, veoautode ja nende haagiste ning muu seesuguse keredetaile, disainvalgusteid, lasteatraktsioone jne. Firma kataloogist võib leida 280 eri toodet ning ainuüksi paate valmistatakse umbes 600 tükki aastas. Suurem osa neist müüakse maha Soomes Bauhausi keti poodides.

 

OÜ Lingalaid annab tööd üheksale inimesele, kes pärit Tabivere vallast, aga ka Jõgevalt ja Tartust. Lähtuvalt kasvava tootmise vajadustest on ettevõttel plaanis oma hoone lähiajal neli korda suuremaks ehitada. Siis palgatakse juurde ka töötajaid.

OÜ Lingalaid omanikud on suutnud senini oma firmat arendada ilma pangalaenudeta. Küll aga on neile selles ettevõtmises toeks olnud Leader-programmist saadud 13 299 eurone toetus, mida kasutati laserlõikuspingi L1290 soetamiseks ja paigaldamiseks ning portaalfreesi ja tarkvara soetamiseks. Toetussummale lisas firma ise teist niisama palju juurde.

Uued seadmed võimaldavad paremini tagada toodangu kvaliteeti ja vähendada tootmiskulusid. Klaasplastist toote juurutamiseks tuleb kõigepealt valmistada selle mudel. Kui varem tuli mudelid n-ö põlve otsas valmis voolida või osta keerulisemate mudelite puhul CNC freesimis- ja laserlõikusteenuse sisse, siis nüüd pole seda enam teha vaja.