Tabivere vald

Tabivere vald

OÜ Lingalaid parandas tootmistingimusi

13. detsember 2013 Kell 06:02

Maarja-Magdaleenas tegutsev OÜ Lingalaid, mis toodab klaasplastikust veesõidukeid, kalabasseine, septikuid, kümblustünne, autode kere- ja furgoonidetaile ja paljut muud, laiendas 2013. aasta suvel ja sügisel oma tootmishoonet. Oluliselt paranes ka hoone sisekliima, sest välisseinad said korralikult soojustatud, aknad vahetatud ning välja ehitatud maakütte- ja ventilatsioonisüsteem.

Lingalaiu tootmishoone on ümber ehitatud vanast katlamajast. Suuremaks tuli see ehitada kasvanud tootmismahu pärast, uut küttesüsteemi oli aga vaja selleks, et küttekulusid kokku hoida ning tagada ruumides stabiilne temperatuur.

Varem köeti Lingalaiu kontoriruume elektriradiaatorite ja tootmisruume õhksoojuspumpadega. Lisaks sellele, et see oli kallis, ei suutnud õhksoojuspumbad tagada ka külmema ilma puhul klaasplasti tootmiseks vajalikku temperatuuri. Nii sattus aga ohtu mahukate tellimuste täitmine: ainuüksi Soome turu jaoks on firmal talve jooksul vaja valmistada umbes 500 paati ja kanuud. Et tellimus kõigele vaatamata täita, tuli pakasega tööle panna soojapuhurid. Neid kasutades läks tootmine paraku nii kalliks, et tootjale kippus jääma ainult töörõõm.

Lisaks uuele küttesüsteemile sai Lingalaiu tootmishoone uued aknad, korraliku soojustuse ning soojusvahetiga ventilatsioonisüsteemi. Parandati ka valgustussüsteemi. Tootmishoone uuendamisel oli peaettevõtjaks OÜ BGM Project. Soojustamiseks ning kütte- ja ventilatsioonisüsteemi väljaehitamiseks sai OÜ Lingalaid toetust Leader-programmist. Ühtekokku läksid need tööd maksma üle 80 000 euro, sellest 40 000 tuli Leader’ist

OÜ Linaglaid on tegutsenud 2007. aastast. Praegu annab see tööd 20 inimesele. Käibemahtu on firma viimasel ajal igal aastal kahekordistanud.


Jõgevamaa Koostöökoda