Kalender

Tabivere vald

Tabivere spordihoonesse rajati majutustoad

15. jaanuar 2014 Kell 18:25

Tabivere on suvisel ajal suurepärane paik treeninglaagrite korraldamiseks: seal on korras võimla ja staadion, Saadjärve näol mõnus paik ujumiseks ning kooli sööklas või vabaajakeskuse kohvikus ka toitlustamise võimalus. Laagriliste majutamiseks olid varem pakkuda aga vaid kooli klassiruumid. See polnud paraku hea lahendus, vaatamata sellele, et koolimaja ja spordihoone omavahel ühendatud on: klassipõrandal magamine polnud laagrilistele kuigi mugav ning koolilegi ei meeldinud eriti, et võõras rahvas nende poolel ringi liigub.

Nüüdseks on majutusprobleem leidnud parema lahenduse: Tabivere spordihoones on olemas majutustoad kahekümne kahe inimese tarvis. Selleks laskis Tabivere rahvaspordiklubi 2012. aastal Leader-programmist saadud toetuse abil remontida kolm spordihoones kasutult seisnud ruumi ning soetas sinna 11 kahekorruselist narivoodit, madratsid ja lauad-toolid. Remonditöö tegi ära OÜ Äksi Puhkemaja ehitusosakond ja nemad hankisid ka mööbli. Voodipesu soetas spordiklubi oma raha eest.

Paraku selgus, et ilma tulekindlate vaheuste ja tagavaraväljapääsu tagava trepita ei lubata majutusruume kasutusele võtta. Uste soetamiseks ja tagavaraväljapääsu rajamiseks käivitas spordiklubi 2013. aastal jätkuprojekti, mis sai samuti toetust Leader-programmist. Ka tulekindlad uksed paigaldas OÜ Äksi Puhkemaja, tagavaratrepi rajas nende poolt leitud firma. Nüüdseks on spordiklubi saanud majutusruumidele kasutusloa ning edaspidi võidakse Tabivere suurepäraseid võimalusi treeninglaagrite korraldamisest huvitatutele julgemalt välja pakkuda. 2014. aasta suvel on ilmselt Tabiverre oodata Tartu korvpallikooli ning Ülenurme ja Rakvere spordikooli noori.

Majutustubade remontimine ja sisutamine läks maksma 12 068 eurot, millest 10 862 eurot tuli Leader-programmist. Tulekindlate uste paigaldamiseks ja tagavaraväljapääsu rajamiseks kulus 8658 eurot, millest 7792 eurot saadi Leader-programmist.