Tabivere vald

Tabivere vald

Vudila, parim paik aktiivseks perepuhkuseks

05. august 2014 Kell 04:05

2010. aastal avati Tabivere vallas Kaiaveres kogu pere mängumaa Vudila, mille nimi on saadud sõnade “mudilane” ja “vutt” liitmisel: mängumaa praeguses asukohas tegutses nimelt kunagi vutifarm. Aastatega on OÜ Vudila rajatud mängumaast kasvanud üks lastega perede lemmikpaiku Eestis. Suviti külastab Vudilat kümneid tuhandeid peresid.

Kauni Kaiavere järve kaldal asuv Vudila paikneb ca 7 ha suurusel maa-alal, mis on täis kõikvõimalikke atraktsioone erinevas vanuses lastele, aga ka täiskasvanuile. Mängumaal on ka mitu toitlustuskohta ja piknikuala. Vudila tõmbenumbriks on aga kindlasti Eesti suurim vabaõhu veepark, kus lisaks umbes 700 ruutmeetrisele basseinialale on eri tasanditel paiknevad liumäed ning enam kui 60 m pikkune liutoru.

Õuealal on rohkesti lastele mõeldud atraktsioone: eriilmelised batuudid, ronimistorn, sky jump jne. Lisaks neile on rohkesti siseruume, kus saab mängumaal olemist nautida ka siis, kui ilm kehv.

Vudila Mängumaa arendamisse on panustatud tänaseks üle miljoni euro ja oma roll on olnud ka Jõgevamaa Koostöökoja vahendusel Leader-meetmest saadud toetusel. Kolme projektiga on Vudila kõnealusest meetmest saanud kokku üle 70 000 euro. Selle raha eest on soetatud mitmesuguseid atraktsioone (paate, vesirattaid, batuute jms), rajatud basseinivee soojendamiseks vajalik katlamaja ning soetatud basseini puhastusseadmed ja diiselgeneraator. Tänu väga korralikele puhastusseadmetele on  Vudlila basseinides kristallselge vesi ning generaator aitab lahendada mängumaa asukohast  tulenevad elektriprobleemid. Katlamajale on plaanis aga tulevikus juurde luua päikesekütte võimalus.

Vudila mängumaa on pidevas arengus ning igal aastal on külastajaid ees oodanud mitmed uued atraktsioonid. Nii saab see olema ka edaspidi. Mängumaa omanikud on valmis ka tulevikus panustama sellesse, et Vudila oleks jätkuvalt parim paik aktiivseks perepuhkuseks Eestis. Sellise ettevõtte arendamine ei ole kindlasti lihtne, sest Eestimaa suvi on kahjuks lühike, aga hooned ja territoorium vajavad hoolt kogu aasta jooksul. Ka osa meeskonnast on aasta ringi tööl. Nii et selleks, et Vudila arengusse saaks ka edaspidi investeerida, on vaja võtta suvest maksimum, st meelitada igal suvel mängumaale vähemalt 30 000 inimest.

Vudila pakub suveperioodil tööd ca 40 inimesele. Neist umbes pooled saavad tööd toitlustuses ja klienditeenindajatena ning teine osa platsiinstrukoritena, kes peavad tagama külastajate turvalisuse. Lühikeseks ajaks avab Vudila uksed ka detsembris: siis toimib seal sisuka programmiga jõulumaa, mida külastab igal aastal umbes 2000 last. Ühekordse üritusena viiakse veebruaris läbi Vudila Hõbekala.ninelist kalapüügivõsitlust, kus jätkub tegevust tervele perele.

Vudila on hea koostööpartner nii ümberkaudsetele kui ka kogu Lõuna-Eesti turismitegijatele.

 


Jõgevamaa Koostöökoda