Torma vald

Torma vald

Galaõhtu Kikerpuu meloodiatega

17. november 2010 Kell 09:54

22. mail toimus Torma rahvamajas Torma Puhkpillimuusika Gala 2010, millel Torma kammerkoor ja solistid esitasid Tartu Ülikooli puhkpilliorkestri Popsid saatel Kustas Kikerpuu laule.

 

Torma on üks eesti puhkpillimuusika hälle ja seal on juba aastaid peetud puhkpilliorkestrite festivali ToPoF. Selle traditsioonidega ettevõtmise kõrvale leiti mahtuvat veel teinegi puhkpillisündmus: Torma Puhkpillimuusika Gala, mis annaks võimaluse üles astuda ka mõned aastad tagasi loodud Torma kammerkoorile. Viimane oligi gala korraldamisel eestvedajaks.

Esimene gala otsustati pühendada Kustas Kikerpuu igihaljale loomingule. Esitamiseks valiti 15 tema laulu, mille arranžeeringud puhkpilliansamblile telliti praegu Islandil tegutsevalt dirigendilt ja muusikaõpetajalt Mati Põdralt. Kaks laulu kõlasid kammerkoori, ülejäänud selle liikmete hulgast valitud kaheksa solisti esituses. Lauljaid saatnud puhkpilliorkestrit Popsid juhatas Enno Tubli.

Galaõhtul sai nautida ka tantsuklubi Tango tantsupaari etteasteid ja ise Popside muusika saatel jalga keerutada. Et võistlustantsijad ja publik gala ajal tantsima mahuks ja laudade taga kohvitada saaks, otsustati müüki panna ainult 150 pääset, mis kõik ära osteti. Galat jälginud saalitäie publiku hulgas oli ka Islandilt kohale lennanud arranžeerija Mati Põdra, kes avaldas arvamust, et igihaljastele eesti levilugudele tasub seadeid kirjutada. See pakub uusi mängimisvõimalusi puhkpilliorkestritele ning aitab kummutada üldlevinud arusaama, et puhkpillimuusika sobib vaid rongkäiku või matusele.

Puhkpilligala korraldamiseks Leader-programmist saadud umbes 60 000 kroonist umbes pool kulus korraldajatel arranžeerija töö tasustamiseks, ülejäänu prooviperioodi aegsete transpordikulude katteks, saali dekoreerimiseks ja ürituse reklaamimiseks. Lisaks Leader-programmile toetasid ühtekokku 100 000 krooni maksma läinud gala korraldamist vallavalitsus ja kohalikud ettevõtjad.


Jõgevamaa Koostöökoda