Torma vald

Parkla lahendas mitu probleemi

15. detsember 2010 Kell 13:05

Torma külje all Lullikatkus asuvad üsna lähestikku Torma rahvamaja, põhikool, spordihoone ja vallamaja. Kõigis neis käib palju rahvast ja enamasti tullakse autoga. Kui varem pargiti autosid rahvamaja juures asuvale tavalisele mullasele platsile, siis nüüd seisab samas kohas korralik asfalteeritud parkla, mis muudab eelnimetatud asutuste külastajate elu tunduvalt mugavamaks ja parandab küla välisilmet.

Korralik parkla parandab ka muljet, mille jätab küla Torma Puhkpilliorkestrite Festivali ehk ToPoFi ja muude suurürituste ajal. Ka siis saab parklasse autosid parkida, ent vajaduse korral võib sinna püstitada hoopis välitelgi või kasutada seda tantsuplatsina. Seda viimast on juba tehtudki. Nii võib öelda, et üks väheldase suurusega parkla lahendas ära mitu suurt probleemi.

Esimesed suurürituse „tuleristsed” sai Torma Vallavalitsuse eestvõttel ja Leader-programmi toetusel rajatud parkla 2010. aasta ToPoFi ajal. 1560 ruutmeetrise parkla ehitas AS Talter ning see läks ühtekokku maksma 402 000 krooni. Sellest 203 000 krooni saadi toetusena Leader-programmist ning 199 000 krooni investeeris ettevõtmisse vallavalitsus.