Torma vald

Torma vald

Kantküla vanas meiereis pakutakse meeldivaid toiduelamusi

13. detsember 2013 Kell 06:04

Tiheda liiklusega Jõgeva-Mustvee maantee äärde jäävas Kantkülas riivas kaua aega silma lagunev ja tulekahjus kannatada saanud meiereihoone. Nüüdseks on 1933. aastal rajatud maakivihoone endale uue omaniku leidnud: OÜ Linika ostis selle ära, laskis põhjalikult renoveerida ning avas seal 2013. aasta juulis Veski külalistemaja.

Kui külalistemaja majutuspoole käivitamisega läks osaühingul veel aega, siis asutuse toitlustuspool läks käima kohe ja väga edukalt. Külalistemaja kohvikus on 20 kohta, soojal ajal mahub veel paarkümmend inimest einestama terrassile.

Kui meiereihoone renoveerimiseks sai OÜ Linika PRIA kaudu maapiirkonnas majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetust (MAK meede 3.1), siis köögi sisustamiseks saadi toetust Leader-programmist. Kõik köögis vajalik — kaks ahju, pliit, kaks külmikut, nõudepesumasin, riiulid, töötasapinnad, toiduvalmistamiseks vajalikud nõud ja tööriistad jne hangiti ühe firma, Spets OÜ kaudu. Firma esindajad vaatasid kõigepealt köögiruumi üle ja kuulasid ära OÜ Linika soovid ning koostasid nähtu-kuuldu alusel köögi projekti. Kõik köögis vajalik hangitigi vastavalt sellele projektile. Köögi sisustus läks ühtekokku maksma 33 600 eurot, sellest 15 000 eurot tuli Leader-programmist.

Veski külalistemaja köögis on ametis kolm kokka, kes töötavad vahetustega. Lõunatundidel pakutakse buffet-stiilis eineid: kehakinnitajad saavad ise letilt toidupoolist valida ning oma maitsele ja rahakotile vastava portsjoni koostada. Pärast lõunat käib toitlustamine menüü järgi. Eelkõige pakutakse eestimaiseid toite. Toiduaineid püütakse võimaluse korral varuda kohalikelt aia- ja põllupidajatelt, loomakasvatajatelt ning jahi- ja kalameestelt. Peale söögi valmistatakse kohapeal ka maitsvaid küpsetisi.

Külalistemaja kohvikus einestab keskmiselt 60-70 inimest päevas. Nende hulgas on juhuslikke läbisõitjaid, ekskursioonigruppe, kohalikke inimesi ja lähiümbruse objektidel töötavaid ehitajaid. Ka ümbruskonna põllumajandusfirmad on tellinud oma töötajate jaoks termokarpides lõunaeinet, mis viiakse otse töökohale.

Veski külalistemaja avamine on toonud Kantkülla päris palju elevust. Külalistemaja kohvikule on aga head toidud ja teenindus rohkesti kiidusõnu toonud.


Jõgevamaa Koostöökoda