Päevakorralised

Päevakorralised

Talude registreerimine avatud talude päevale kestab 1. aprillist 10. maini

04. mai 2021 Kell 12:47

Üleriigiline avatud talude päev toimub tänavu 25. juulil ja juba seitsmendat korda. Nagu viimastel aastatel tavaks, võivad vastuvõtjad avada oma uksed lisaks pühapäevale ka laupäeval.

Kui algselt oli avatud talude päeva eesmärgiks näidata, kust tuleb toit, siis aastate ededenes pakub see võimalust tutvustada maaettevõtlust ja maaelu laiemalt. Elulaadi- ja tootmistalude kõrval toimetavad maal ka suuremad põllumajandusettevõtted, aga ka vahvad maaturismi- ning ajaviitetalud.

Meie koostööpiirkonnas pakuvad tavaliselt külastusvõimalust veidi üle 10 tootmis- ja elulaadiettevõtte, paljud neist juba mitu korda. Marimarta maasika- ja tomatikasvatus on kaasa löönud kõik aastad alates algusest.

Loodame tänavu, et suvi tuleb ilus ja tegus ning avatud talude päeva ettevalmistused kulgevad parimate kavatsuste kohaselt.

Talude registreerimise toimub veebilehel https://www.avatudtalud.ee/et/talule. Registreerimine lõpeb 10. mail.

Päeva ametlik veebileht http://www.avatudtalud.ee/ kajastab kõige värskemat infot, samuti FB-leht.

Kokkuvõtlikku ülevaadet nii tänavuse kui varasemate aastate kohta haldab maainfo.ee oma veebilehe rubriigis Avatud talude päev 2021

Avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Põllumajandusuuringute Keskuse maaelu võrgustikutöö osakond, Eestimaa Talupidajate Keskliit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda. Korraldamisse on kaasatud ka kohalikud LEADER tegevusgrupid.

Avatud talude päeva ühistegevusi Jõgevamaal koordineerib Jõgevamaa Koostöökoda.

Kontakt: Ülle Jukk, ylle@jogevamaa.com.


Jõgevamaa Koostöökoda