Päevakorralised

Päevakorralised

"Metsast taldrikule" nädal 4.-14. novembril

01. november 2021 Kell 11:27

Teist sügist järjest toimub Lõuna-Eesti maakondades maitsete nädal «Metsast taldrikule», kuhu oodatakse 4.–14. novembrini kõiki huvilisi maitseelamusi nautima.

Ligi 60 kohvikut ja restorani kuuest maakonnast on koostanud erimenüüd, milles on vähemalt ühe komponendina kasutatud eestimaist metsasaadust ning mis koosneb suuresti kohalikust toorainest.

Sügis on toidulaual kõige rikkalikum aeg, mil saak on salves ja toorainevalik rikkalik. Toidunädala  «Metsast taldrikule» idee on toetada ja edendada piirkonna mitmekesist toidukultuuri ning tutvustada loodusande, millest kokad võluvad taldrikutele põnevad road. Ühtlasi on see võimalus tuua esile väiketootjaid ning kohalikku toorainet.

Metsikute maitseelamustega üllatatakse külalisi kuues maakonnas: Tartumaal sealhulgas Tartu linnas, Jõgevamaal, Põlvamaal, Viljandimaal, Võrumaal ja Valgamaal. Kõikide toitlustajate ja menüüdega saab tutvuda veebis www.visitsouthestonia.com/metsasttaldrikule. Metsanädala uudiseid kajastab Facebooki leht https://fb.me/e/2IM3WLhRF.

Jõgevamaalt osalevad maitsete nädalal

- Avinurme Puiduait,

- Kohvik Ateljee,

- LAUT resto

- Kalevipoja Koja pop-up

Tartumaalt on lähim Juulamõisa kohapärimuskohvik 

Kahekäigulise erimenüü hind on vahemikus 15–20 eurot. Kindlasti tasub jälgida broneerimisjuhiseid kuupäeva ja kellaaja osas, sest erimenüü tuleb ette tellida.

NB! Restoranides, kohvikutes jt avalikes toitlustuskohtades kohapeal süües peavad kõik vähemalt 18-aastased kliendid esitama kehtiva COVIDi tõendi vaktsineerituse või läbipõdemise kohta. Külastajad peavad üldkasutataval alal kandma maski. 12-17-aastased (kaasa arvatud) noored peavad kohapeal söömiseks esitama tõendi vaktsineerituse või läbipõdemise kohta või tõendi tervishoiuteenuse osutaja poolt tehtud PCR või antigeen-RT testi negatiivse tulemuse kohta. Tõendit ei pea esitama ette tellitud toidu kaasa ostmisel või kullerteenuse osutamisel. 

Lõuna-Eesti maitsete nädalat korraldavad Tartu linn, Tartu Ärinõuandla, Lõuna-Eesti turismiklaster, SA Tartumaa Turism, Jõgevamaa Koostöökoda, Põlvamaa Arenduskeskus, Valgamaa Arenguagentuur, Võrumaa Arenduskeskus ja Lõuna-Eesti Leaderi tegevusgrupid. Ideekontseptsiooni loomisele aitasid kaasa Tartu teaduspark, TÜ Taluturg, MTÜ Sibulatee ja MTÜ Mulgi Väiketootjate Liit.


Jõgevamaa Koostöökoda