Päevakorralised

Päevakorralised

Agroturismi inspiratsioonikonverents 12. aprillil Pedja meiereis

21. märts 2023 Kell 16:35

Põllumajandusettevõtetele, toidutootjatele, maal turismiga tegelejatele, aga ka sellega alustada plaanivatele huvilistele mõeldud agroturismi inspiratsioonikonverents "Mina toodan, tema toodab ning me koos ootame teid külla!!  toimub 12. aprillil 2023 Pedja meiereis (aadress: Meierei, Pedja küla, Jõgeva vald, Jõgevamaa). 

Agro- ehk põllumajandusturism on Eestis alles üsna noor, kuid mujal aja jooksul üha populaarsust koguv haru, mis toetab põllumajandust ja toidutootmist, andes võimaluse näidata toiduhuvilistele, kust tuleb toit. Ühtlasi pakub see võimalust puhkuse veetmiseks, looduse nautimiseks ning on samaaegselt hariv ja meeleolukas. Urbaniseerunud inimesele võib see olla ainus võimalus maaelu kogeda. Agroturismi alla käib nii toodete müük, talude külastused, majutusvõimalused, erinevad puhkuseveetmisviisid kui ka kontserdid või muud sündmused, mida talus korraldatakse. Agroturism soodustab ka koostööd piirkonna ettevõtjate vahel.

Eestis populariseerb agroturismi Eesti Talupidajate Keskliit. Tuntuim sündmus on Maaeluministeeriumi algatatud üle-eestiline avatud talude päev, mis toimub tänavu juba üheksandat korda. 

Inspiratsioonikonverentsi päevakava:

9.30      Saabumine, hommikukohv

10.00    Sissejuhatus päeva. Pedja meierei tutvustus

10.30    Külastaja teekond veebist värava taha. Elin Priks, Eesti Maaturismi Ühing

11.05    Külalislahkus ennekõige. Külli Eller, Piesta Kuusikaru talu

11.40    Kuidas müüa maaelu läbi toidu. Triin Vissel, Restoran Kolm Sõsarat

12.15    Lõuna

13.00    Kas turist segab tootjat või vastupidi. Kristi Terep, Meemeistrid

13.30    Kuidas maastik toetab tootjat. Marika või Ole Hütt. OleMari talu

14.00    Tootjast turismiettevõtjaks BASCILi projekti abil. Raili Mengel, Eesti Maaturismi Ühing

14.30    Arutelu: mida annab turism tootjale

15.00    Päeva lõpp

Soovijatele ringkäik majas

Kohale sõitmiseks võib kasutada Google Maps rakendust, sisestades otsingusse Pedja meierei. Facebookis võib tutvuda Paduvere talumuuseumi lehega (https://www.facebook.com/paduveretalumuuseum), kuna meierei on talumuuseumi üks osa.

Info: Ülle Jukk, ylle@jogevamaa.com

Konverentsi toimumist toetab PATEE projekt "Jõgeva maakonna tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamine" 2020-2023" ja Leader-meede.


Jõgevamaa Koostöökoda