Kalender

Uued sündmused

Sündmusi ei ole.

Põltsamaa vald

Kuningamäel kihutavad uued kardid

Neil, kes armastavad suuri kiirusi, on targem end välja elada mitte maanteel, vaid  näiteks turvalisel kardirajal. Üks selliseid asub Põltsamaa külje all Kuningamäel. Rada haldav kardispordiklubi Saduküla vahetas 2012. ja 2013. aastal Leader-programmist saadud toetuse abil välja kogu hobisõitjatele mõeldud masinapargi.

Talvel uiskudel, suvel rulluiskudel

Kui aastakümneid tagasi oli kiiruisutamine Eestis üsna levinud spordiala ja meie selle ala kuulsaim tegija — Ants Antson — tuli isegi olümpiavõitjaks, siis praegu tegeldakse meil kiiruisutamisega tõsisemalt ainult Adaveres. Enamik selle ala Eesti rekordeid kuulub praegu Adavere uisutajatele. Neist tugevamad esindavad Eestit ka rahvusvahelistel võistlustel. Klubi korraldab Adaveres regulaarselt ka kiiruisutamise maineüritusi, nagu Eesti meistrivõistlused ja Ants Antsoni omaaegsele olümpiavõidule pühendatud võistlus „Kuldne 1500“.

Lustivere tantsijad said Tampere tantsupeolt toreda kogemuse

2012. aasta juunis peeti Soomes Tampere Ratina staadionil Soome-Eesti tantsupidu, mis kandis pealkirja „Vennassümfoonia”. Peo kordaminekusse andis oma panuse ka üheksa Jõgevamaa tantsurühma, nende hulgas Lustivere põhikooli 3.-4. klassi tantsurühm ning Lustivere täiskasvanute segarühm Lustilised, mida juhendavad vastavalt Karin Uusküla ja Ülar Martjan.

Külaselts aitas juuksuril teenuse kvaliteeti tõsta

Väikestes maakohtades elavatel inimestel on tihti probleeme mitmesuguste teenuste, sealhulgas juuksuriteenuse kättesaamisega. Lustivere rahvas on ses mõttes õnnelikus olukorras, sest neil on oma tubli juuksur — Karin Uusküla, kes on tuntud ka tantsujuhina. Et tema osutatav teenus on kohalikule kogukonnale nii oluline, otsustas Lustivere külaselts muretseda talle uued töövahendid ja aidata tal nii oma teenuse kvaliteeti tõsta.

Kapsad masina abiga müügikõlbulikuks

Pajusi vallas tegutsev OÜ Uuevälja Köögivili ostis 2011. aastal Leader-toetuse abiga automaatse kapsapuhastaja, mis aitab kokku hoida tööjõudu ja säästa töötajate tervist.

Veetrall Kamari paisjärvel

23. juulil 2011 toimus Kamari paisjärvel ja järve ääres veetrall, mille käigus avati pidulikult ka järveäärne rannaala.

Motohuviliste elu tehti mugavamaks

Põltsamaa Tehnikaspordiklubi on rajanud Põltsamaa valda Piiroja rallikrossiraja, mida on püütud arendada põhiliselt oma jõududega. 2010. aasta sügisel teoks tehtud Leader-projekt aitas rallikrossiraja kasutajate ja võistlusi jälgiva publiku askeetlikke olmetingimusi veidi mugavamaks muuta.

Lustivere hooldekodu juurde kavatsetakse rajada tervisekeskus

Lustivere vanas mõisahoones tegutseb praegu vastava MTÜ hallatav hooldekodu. Mõisahoone taga asuvasse kunagisse sauna soovib MTÜ Lustivere Hooldekodu rajada tervisekeskuse, kus saaksid taastusravi ja nõustamist nii ümbruskonna inimesed kui ka hooldekodu kliendid. Tervisekeskuse projekti tellimiseks sai MTÜ toetust Leader-programmist.

Põltsamaa roosiaed sai paremad tingimused klientide teenindamiseks

Põltsamaal tegutsev OÜ Eesti Roos soetas Leader-toetuse abil kasvuhoone-müügimaja, kus saab kliete teenindada ja anda neile ülevaate pakutavast kaubast.

Kardirada sai ohutumaks ja kenamaks

MTÜ Kardispordiklubi Saduküla soetas Leader-toetuse abil ohutustõkked Kuningamäe kardiraja tarvis. Ohutustõkked osteti ja paigaldati 2009. aasta suvel.

Viies külas laienesid vaba aja veetmise võimalused

MTÜ Adavere Mõisa Selts soetas Leader-toetuse abil Põltsamaa valla külaseltsidele laias valikus vabaajavahendeid ja lauamänge.

Rahvakalendri tähtpäevad Põltsamaa valla külades

Põltsamaa Vallavalitsus andis Leader-toetuse abiga välja seinakalendri. Kui tavaliselt hõlmavad kalendrid üht aastat, siis Põltsamaa valla kalender sisaldab erandlikult pooleteise aasta (1. juuli 2010-31. detsember 2011) kalendaariumi ning lisaks sellele materjali, mis tutvustab valla külasid ja neis tähistatavaid rahvakalendri tähtpäevi.

Lustiveres peeti külade päeva

Lustivere külaseltsi korraldusel ja Leader-programmi toetusel toimus 5. juunil 2010 Lustiveres kolmas Põltsamaa valla külade päev, millel olid kohal kõigi nimetatud valla 30 küla esindused. Registreeritud osalejaid oli üritusel 520, ent teist niisama palju võis olla registreerimata osalejaid.

Kamarilastel on liikuv spaa

Kamari Haridusselts soetas endale Leader-toetuse abil kümblustünni ja väikese saunamaja, samuti sõiduauto järelhaagise, mille abil mõlemat ühest kohast teise vedada. Sel moel sai haridusselts enda käsutusse n-ö liikuva spaa, mida saavad kasutada nii oma küla inimesed kui ka teised huvilised.

Hooldekodu keldrisse rajati töötoad

Lustivere mõisas tegutseva hooldekodu keldrisse rajati möödunud aasta lõpus Leader-programmi toetusel kaks töötuba, millest ühes saab tegelda õmblemise ja kudumisega, teises puidu- ja metallitööga. Korda tehti keldris veel kolmaski ruum, kus on WC ja dušikabiin ning pesumasina ja triikimislaua kasutamise võimalus.