Kalender

Päevakorralised

Jõgevamaa Koostöökoja õppereis - tunne oma kodukanti! 

19. august 2022 Kell 13:47

Jõgevamaa Koostöökoda korraldab 30. augustil 2022 õppereisi oma tegevuspiirkonnas Leader toetust saanud ettevõtetesse ja kogukonnakeskustesse.

Õppereisi kava:

8.25 väljasõit Jõgevalt (Suurelt tänavalt purskkaevu eest)

8.45 – 9.35 Pedja meierei  

1913. aastal Kõola, Rohe, Villakvere, Kemba ja Pädeküla talunike eestvõttel rajatud meierei oli vahepeal üsna räämas ja mahajäetud, kuni Paduvere Talumuuseumi Selts selle väärika ajalooga hoone Jõgeva vallalt ära ostis ja meiereid taastama asus. Taastamistööd algasid 2010. aastal ja  kestsid ühtekokku tosin aastat ning on rahastatud mitmetest programmidest sh Leader-programmist. Taastatud hoones saab tutvuda kohaliku, st kunagise Vaimastvere valla ajalooga ja selle paigaga seotud oluliste persoonidega. Ekspositsioon annab läbilõike ka Jõgeva valla ajaloost (kuni valdade ühinemiseni) ning käsitleb rahvuslikku vabadusvõitlust ja eesti spordi ajalugu. Terves majas võib näha Pädekülas sündinud kunstniku Osvald Lääne maaliloomingut. Hoone hakkab toimima muuseumi ja loomemajana, aga ka külakeskusena. Maja tutvustab Tiit Lääne.

https://www.facebook.com/search/top/?q=pedja%20meierei

9.55 – 10.40 Sadala Rahvamaja ja laululava  

Sadala Külade Seltsi aktiivne kogukond tegutseb Sadala Rahvamajas juba aastast 2004. Selts korraldab noorte ja täiskasvanute kultuurielu, huvitegevust, kogukondlikku läbikäimist, piirkondlikku ühistegemist. Nende tegevuste läbiviimiseks, toimimiseks on Seltsile antud õigus lepinguga korraldada avalikke sündmusi, tegevusi ajaloolises rahvamajas, mis on ehitatud kohalike põllumeeste ühisrahadest ja ühistel jõududel 1932-1933.a.  2017. aastal alustas Selts laululava loomist rahvamaja kõrvale, laulava aitab kaasa kultuurisündmuste korraldamisele vabas õhus ja on kaunis koht kogukonna pidulikke sündmuste tähistamiseks.

Leader on toetanud rahvamaja renoveerimist, laululava rajamist, kogukonna huvi- ja kultuuritegevust. Maja, laululava ja tegevust tutvustab Pille Tutt. https://www.facebook.com/Sadala-K%C3%BClade-Selts-Sadala-Rahvamaja-126791870716054/?ref=page_internal

11.00 – 11.35 Mustvee Jahtklubi õppehoone

Mustvee Kultuurikeskuse taga asub paadijuhi kool, kus saab õppida väikelaeva juhiks. Leader on toetanud jahtklubi hoone rajamist. Maja ja tegevust tutvustab Oleg Võssokov.

https://paadijuhikool.ee/

11.40 – 12.40 Peipsi Teemaja ja lõuna

Peipsi Teemaja on Mustvees asuv kohvik/meenepood/majutusettevõte. Teemaja pakub külastajatele Peipsiveere maitseelamusi. Meenepoest leiab laia valiku kohalikke ja Avinurme puutöömeistrite poolt valmistatud meeneid ning tarbeesemeid. Teisel korrusel on kaks ruumi toitlustuse ja ürituse läbiviimiseks. Kolmandal korrusel ootab kaugemaid külastajaid 3 hubast hotellituba. Leader on toetanud hoone rekonstrueerimist. Maja ja tegevust tutvustab Eveli Tooming. 

https://peipsiteemaja.ee/

12.55 – 13.25 Palmet OÜ

Assikvere külas asuv Palmet OÜ omab 30 aastast kogemust metallitöös ja erinevate mehaaniliste seadmete tootmises. Ettevõte on spetsialiseerunud metallkonstruktsioonide valmistamisele kui ka masinaehituse valdkonda kuuluvate mehaaniliste lahenduste leidmisele. Leader on toetanud seadmete ostmist. Tegevust tutvustab Aivo Kikas. https://palmet.ee/

13.40 – 14.25 Aivar Kütt Ulge talu

Odiveres asuv Ulge talu on marjakasvatustalu: seal kasvatatakse maasikaid, vaarikaid ja arooniaid.  Ulge talurahva armastus aiasaaduste vastu on paisunud nii suureks, et otsustati katsetada põlluandide kääritamist. Ulge talu pererahvale meeldib hea maitseelamus, mida jagatakse ka teiste nautlejatega.  Kohapeal degusteerimine.

Leader on toetanud veini valmistamise seadmete ostmist ja päikeseenergiasüsteemi rajamist. Talu tutvustab Jorma Kütt.

https://www.facebook.com/ulgetalu

14.40 – 15.10 Maarja Jahikoda

Kõrenduse külas Tartumaal asuva Maarja Jahikoja eesmärgiks on jahinduse ja kõige sellega seonduva, loodust hoidva ja keskkonnasäästliku mõtteviisi propageerimine erinevate huvigruppide seas ning teadlikkuse tõstmine antud valdkonnas koolituste, teabepäevade ja ürituste kaudu. Leader on toetanud maakivi hoone renoveerimist. Maja ja tegevust tutvustab Priit Tiks.

https://www.facebook.com/MaarjaJahikoda/http://maarjajahikoda.ee/

15.25 – 16.15 Sepamäe talu            

Kauni Vooremaa maastikukaitseala südames, Raigastvere voorel asub Sepamäe talu. Talul on mahetunnustusega astelpajuistandus. Toodanguks on astelpaju marjad ja toormahl. Talu eesmärgiks on pakkuda puhast ja tervislikku toodet teadlikule kliendile. Põhitoodang on külmpressitud toormahl, kuumutamisest hoidumine hoiab mahla maitse värske ning vitamiinid jäävad alles.

Kohapeal degusteerimine ja kaasaostmise võimalus.

Leader on toetanud laohoone, sügavkülmkambri, tootmisköögi ehitamist ja mitmete seadmete ostmist. Talu tutvustab Madis Jaaniste.

https://sepamae.ee/index.htmlhttps://www.facebook.com/sepamae

16.30 – 17.00 Kaarepere spordi- ja huvimaja

Kaarepere Külaseltsi eestvedamisel on uue ilme ja elu saanud Kaarepere spordi- ja huvimaja.

Leader on toetanud hoone renoveerimist. Maja ja tegevust tutvustab Helgi Kaeval.

Kojusõit, kell 17.20 tagasi Jõgeval

REGISTREERIMINE ON LÕPPENUD.

Täiendav info: Jana Pärn, jana@jogevamaa.com.